Dėl puikaus produktų derinio šios salotos yra tiesiog nuostabios, lengvos, bet sočios. Visiems aštrių patiekalų mėgėjams.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- grybų, 300 g;
- vištienos filė, 300 g;
- svogūno, 00 g;
- morkos, 150 g;
- marinuoti agurkai, 100 g;
- konservuoti kukurūzai, 100 g;
- kiaušiniai, 3 vnt;
- majonezas, 20 g;
- juodųjų ir raudonųjų pipirų po 0,5 šaukštelio;
- paprikos, šaukštelis;
- druskos, 1 šaukštelis.
Gaminimo procesas
Svarbiausia, salotas gaminkite griežtai pagal receptą, tada tikrai įvertinsite puikų jų skonį ir ingredientų derinį.
Pievagrybius supjaustykite gabaliukais ir apkepkite ant sausos keptuvės. Kai skystis visiškai išgaruos, suberkite prieskonius, druską ir įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus.
Svogūnai supjaustomi plonais pusžiedžiais ir sudedami į grybus, kepkite 5 min.
Morkos supjaustomos plonais griežinėliais ir sudedamos į grybus bei svogūnus
. Kepkite, kol morkos suminkštės.
Kiaušiniai supjaustomi kubeliais
. agurkai supjaustomi kubeliais
. virta mėsa supjaustoma gabaliukais
. visi produktai sumaišomi ir užpilami majonezu
. Majonezą geriau pasiimti namo
. prieš patiekiant salotos apibarstomos paprikomis raudonaisiais aštriaisiais pipirais.
Šiose salotose viskas puikiai ir tobulai dera, jos puikiai papildo bet kokius užkandžius ir patiekalus.


Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

