Šviežia česnakų pasta aliejuje lengvai laikoma ir visada po ranka, kad suteiktų skonio bet kokiam patiekalui. Paprastas metodas leidžia išsaugoti natūralų česnako skonį jo neprarandant, vienoda konsistencija leidžia ją lengvai naudoti – pasta lengvai tepasi, nesisluoksniuoja ir ilgai laikoma šaldytuve.
Sudedamosios dalys:
česnakas – 3 galvutės
druska – 2 arb. šaukšteliai.
alyvuogių aliejus – 2-3 šaukštai.
augalinis aliejus – 2-3 šaukštai.
actas — 2 arb. šaukšteliai.
Paruošimas:
Nulupkite tris česnako galvutes ir sudėkite skilteles į trintuvą, įberkite druskos, supilkite alyvuogių ir rafinuotą augalinį aliejų, galiausiai įpilkite acto.

Trinkite dideliu greičiu iki vientisos masės, jei reikia, įpildami šiek tiek aliejaus norimai konsistencijai pasiekti. Patikrinkite skonį, jei reikia, įpilkite druskos arba acto.


Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

