Sriubos žmonėms žinomos jau gana seniai. Tai vienas seniausių patiekalų, egzistuojančių mūsų planetoje. Tiesa ta, kad sriubos pradėtos virti tada, kai buvo įvaldyta ugnis. Virta mėsa ir daržovės žmonėms buvo skanesnės už žalias. Iš tikrųjų sriubos padarė perversmą kulinarijoje, nes jos buvo nepakeičiamas patiekalas žiemą.
Vėliau kiekviena tauta ir šalis sukūrė savo sriubų receptus
.
Kai kurie mėgo šaltas sriubas, kaip ir karštųjų šalių gyventojai. Kai kurie mėgo karštas sriubas – šaltųjų šalių gyventojai
. Populiariausiomis sriubomis laikomos okroška, barščiai, skydinė, grybų sriuba ir kitos. Paruoškime vieną iš paprastų sriubų kiekvienai dienai.
Sriubos ingredientai:
- svogūnas – 2 vnt;
- morkos – 2 vnt;
- vištienos šlaunelės – 2 vnt;
- vandens – 2 litrai;
- česnako – 2 skiltelės;
- bulvės – 3 vnt;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- druskos – žiupsnelis;
- miltai – 80 g;
- Provanso žolelės – 1 šaukštelis;
- krapų.
Sriubos paruošimas:
Supjaustykite morkas ir vieną svogūną stambiai, sudėkite kartu su vištienos kojomis į puodą, užpilkite vandeniu. Kojas virkite, kol bus paruoštos
. Antrąjį svogūną smulkiai
supjaustykite
, pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje. Morkas sutarkuokite stambia tarka, sudėkite jas į svogūnus. Į
pakepintas daržoves
sudėkite
česnaką, išmaišykite ir pakepinkite. Nuo sultinio paviršiaus pašalinkite putas, išimkite daržoves ir mėsą. Į sultinį sudėkite apkeptas daržoves.
Bulves nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais
.
Virkite sriubą po dangčiu 15-20 minučių. Tuo metu atskirkite mėsą nuo kaulo, sudėkite į sultinį
. Į atskirą dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite miltus ir gerai išmaišykite. Į sriubą įpilkite šaukštelį tešlos.
Pagardinkite sriubą druska,
įberkite
Provanso žolelių ir palikite virti po dangčiu 5-10 min.
Susmulkinkite krapus ir pabarstykite jais sriubą
.
Paruoštas puikus pirmasis pietų patiekalas.