Gavėnios kopūstai su graikišku įdaru. Receptas gavėniai: visa šeima valgo ir giria jį

Graikiškas įdarytas kopūstas – tai graikiškos ir europietiškos virtuvės patiekalas.

Graikiškas kopūstų

faršas

gaminamas iš ryžių, maltos mėsos ir šviežių žolelių mišinio, suvynioto į vynuogių lapus arba kopūstus

.

Tuomet jie troškinami pomidorų padaže su alyvuogių aliejumi, citrinų sultimis ir prieskoniais

, paprastai patiekiami su jogurtu arba grietine ir bulvių ar kitų daržovių garnyru. Graikiško stiliaus įdaryti kopūstai pasižymi gaiviu ir pikantišku skoniu, kuris patiks Viduržemio jūros regiono virtuvės mėgėjams.

Be mėsos versijos, yra ir vegetariška, paruoškime ją kartu.

Ingredientai: 1:

  • Sudedamosios dalys: kopūstai – vnt;
  • 2,5 citrinos sultys;
  • Svogūnai – 2 vnt;
  • porai – 4 vnt;
  • Alyvuogių aliejus;
  • Morkos – 5 vnt;
  • krapai – 1/2 ryšulėlio;
  • petražolės – 1/2 ryšulėlio;
  • Pomidorai – 2 vnt;
  • Pomidorų padažas – 300 ml;
  • raudonėlis – žiupsnelis;
  • Saldžiosios paprikos – žiupsnelis;
  • Druska – ½ šaukštelio;
  • pipirų – žiupsnelis;
  • Ryžiai – 400 g;
  • Vanduo.

Graikiško stiliaus įdarytų kopūstų paruošimas:

Išvirusius kopūstų lapus išimkite ir palikite atvėsti.Svogūnus ir

porus smulkiai

supjaustykite.

Svogūnus pakepinkite alyvuogių aliejuje, kol suminkštės. Sutarkuokite morkas, susmulkinkite petražoles ir krapus

. nuluptą pomidorą supjaustykite mažais kubeliais

.

Į keptuvę prie svogūnų sudėkite tarkuotas morkas, prieskonines žoleles ir pomidorus

. Taip pat

į

svogūnus

įpilkite

pomidorų pastos, raudonėlio, saldžiosios paprikos, druskos ir juodųjų pipirų ir išmaišykite. Į daržovių mišinį suberkite ryžius, išmaišykite

. Į didelio puodo dugną įdėkite porą kopūstų lapų. Į likusius lapus sudėkite daržovių įdarą ir užkimškite vidų.

Постные голубцы по-гречески. Рецепт на Великий пост: вся семья ест и нахваливает

Ant dugno sudėkite įdarytą kopūstą, sluoksnį uždenkite kopūsto lapais.

Taip toliau vieną po kito sluoksniuokite įdarytus

kopūstus

, nepamiršdami užpilti citrinos sulčių ir vandens.

Постные голубцы по-гречески. Рецепт на Великий пост: вся семья ест и нахваливает

Sluoksnius uždenkite plokščia lėkšte ir 20-30 minučių troškinkite įdarytus kopūstus ant vidutinės ugnies.

Постные голубцы по-гречески. Рецепт на Великий пост: вся семья ест и нахваливает

Gausite liesą įdarytą kopūstą be mėsos. Tai geras receptas žmonėms, kurie nevalgo mėsos patiekalų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *