Graikiškas įdarytas kopūstas – tai graikiškos ir europietiškos virtuvės patiekalas.
Graikiškas kopūstų
faršas
gaminamas iš ryžių, maltos mėsos ir šviežių žolelių mišinio, suvynioto į vynuogių lapus arba kopūstus
.
Tuomet jie troškinami pomidorų padaže su alyvuogių aliejumi, citrinų sultimis ir prieskoniais
, paprastai patiekiami su jogurtu arba grietine ir bulvių ar kitų daržovių garnyru. Graikiško stiliaus įdaryti kopūstai pasižymi gaiviu ir pikantišku skoniu, kuris patiks Viduržemio jūros regiono virtuvės mėgėjams.
Be mėsos versijos, yra ir vegetariška, paruoškime ją kartu.
Ingredientai: 1:
- Sudedamosios dalys: kopūstai – vnt;
- 2,5 citrinos sultys;
- Svogūnai – 2 vnt;
- porai – 4 vnt;
- Alyvuogių aliejus;
- Morkos – 5 vnt;
- krapai – 1/2 ryšulėlio;
- petražolės – 1/2 ryšulėlio;
- Pomidorai – 2 vnt;
- Pomidorų padažas – 300 ml;
- raudonėlis – žiupsnelis;
- Saldžiosios paprikos – žiupsnelis;
- Druska – ½ šaukštelio;
- pipirų – žiupsnelis;
- Ryžiai – 400 g;
- Vanduo.
Graikiško stiliaus įdarytų kopūstų paruošimas:
Išvirusius kopūstų lapus išimkite ir palikite atvėsti.Svogūnus ir
porus smulkiai
supjaustykite.
Svogūnus pakepinkite alyvuogių aliejuje, kol suminkštės. Sutarkuokite morkas, susmulkinkite petražoles ir krapus
. nuluptą pomidorą supjaustykite mažais kubeliais
.
Į keptuvę prie svogūnų sudėkite tarkuotas morkas, prieskonines žoleles ir pomidorus
. Taip pat
į
svogūnus
įpilkite
pomidorų pastos, raudonėlio, saldžiosios paprikos, druskos ir juodųjų pipirų ir išmaišykite. Į daržovių mišinį suberkite ryžius, išmaišykite
. Į didelio puodo dugną įdėkite porą kopūstų lapų. Į likusius lapus sudėkite daržovių įdarą ir užkimškite vidų.

Ant dugno sudėkite įdarytą kopūstą, sluoksnį uždenkite kopūsto lapais.
Taip toliau vieną po kito sluoksniuokite įdarytus
kopūstus
, nepamiršdami užpilti citrinos sulčių ir vandens.

Sluoksnius uždenkite plokščia lėkšte ir 20-30 minučių troškinkite įdarytus kopūstus ant vidutinės ugnies.

Gausite liesą įdarytą kopūstą be mėsos. Tai geras receptas žmonėms, kurie nevalgo mėsos patiekalų.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

