Garsusis braškių pyragas su 1 kiaušiniu. Receptas be orkaitės: skanu ir greita

Braškių pyragas – visame pasaulyje mėgstamas desertas. Jame dera saldumas ir rūgštumas, taip sukuriamas nepakartojamas skonis

. Šio pyrago istorija siekia tolimą praeitį, kai braškės buvo prieinamos tik turtingiems žmonėms.

Pirmą kartą

braškių

pyragas paminėtas XVIII a. kulinarijos knygose

.

Tuo metu tai buvo pyragas su braškėmis, užpiltas saldžiu padažu arba grietinėle. Ilgainiui receptas keitėsi ir tobulėjo, kol virto šiandien žinomu braškių pyragu.

Šiandien braškių pyragas tebėra vienas populiariausių desertų

.

Jį galima rasti viso pasaulio restoranų ir kavinių valgiaraščiuose. O dėl paprasto paruošimo daugelis šeimininkių jį ruošia namuose savo artimiesiems.

Sudedamosios dalys: 1:

  • braškių – 300 g;
  • sviestas – 20 g;
  • cukraus – 60 g;
  • kiaušinis – vnt;
  • vanilinio cukraus – 10 g;
  • augalinis aliejus – 50 ml;
  • pienas – 100 ml;
  • miltai – 150 g;
  • rauginimo medžiaga – 8 g.

Braškių pyrago paruošimas:

Supjaustykite braškes nedideliais kubeliais. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, pabarstykite jį 10 g cukraus.

Į cukraus grietinėlę sudėkite braškes

. Keletą minučių maišydami kepkite braškes cukraus grietinėlėje. Tuo metu į dubenį įmuškite kiaušinį, supilkite klasikinį ir vanilinį cukrų, maišykite, kol smėlio grūdeliai ištirps

. Į kiaušinių masę supilkite augalinį aliejų, tada pieną, išmaišykite. Į mišinį persijokite miltus ir kepimo miltelius, užminkykite tirštą tešlą

. Supilkite tešlą į skardą su braškėmis, paskirstykite ją po visą paviršių.

Знаменитый клубничный торт с 1 яйцом. Рецепт без духовки: вкусно и быстро
Nuotraukų šaltinis: www.youtube.com

Kepkite pyragą ant vidutinės ugnies po dangčiu 10-15 minučių. Tada pyragą apverskite ir kepkite dar 5-7 minutes.

Знаменитый клубничный торт без духовки
Nuotraukų šaltinis: www.youtube.com
Знаменитый клубничный торт с 1 яйцом. Рецепт без духовки: вкусно и быстро
Nuotraukų šaltinis: www.youtube.com

Galutinis rezultatas – nuostabus braškių pyragas. Jį galite papuošti cukraus pudra.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *