Braškių pyragas – visame pasaulyje mėgstamas desertas. Jame dera saldumas ir rūgštumas, taip sukuriamas nepakartojamas skonis
. Šio pyrago istorija siekia tolimą praeitį, kai braškės buvo prieinamos tik turtingiems žmonėms.
Pirmą kartą
braškių
pyragas paminėtas XVIII a. kulinarijos knygose
.
Tuo metu tai buvo pyragas su braškėmis, užpiltas saldžiu padažu arba grietinėle. Ilgainiui receptas keitėsi ir tobulėjo, kol virto šiandien žinomu braškių pyragu.
Šiandien braškių pyragas tebėra vienas populiariausių desertų
.
Jį galima rasti viso pasaulio restoranų ir kavinių valgiaraščiuose. O dėl paprasto paruošimo daugelis šeimininkių jį ruošia namuose savo artimiesiems.
Sudedamosios dalys: 1:
- braškių – 300 g;
- sviestas – 20 g;
- cukraus – 60 g;
- kiaušinis – vnt;
- vanilinio cukraus – 10 g;
- augalinis aliejus – 50 ml;
- pienas – 100 ml;
- miltai – 150 g;
- rauginimo medžiaga – 8 g.
Braškių pyrago paruošimas:
Supjaustykite braškes nedideliais kubeliais. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, pabarstykite jį 10 g cukraus.
Į cukraus grietinėlę sudėkite braškes
. Keletą minučių maišydami kepkite braškes cukraus grietinėlėje. Tuo metu į dubenį įmuškite kiaušinį, supilkite klasikinį ir vanilinį cukrų, maišykite, kol smėlio grūdeliai ištirps
. Į kiaušinių masę supilkite augalinį aliejų, tada pieną, išmaišykite. Į mišinį persijokite miltus ir kepimo miltelius, užminkykite tirštą tešlą
. Supilkite tešlą į skardą su braškėmis, paskirstykite ją po visą paviršių.

Kepkite pyragą ant vidutinės ugnies po dangčiu 10-15 minučių. Tada pyragą apverskite ir kepkite dar 5-7 minutes.
Galutinis rezultatas – nuostabus braškių pyragas. Jį galite papuošti cukraus pudra.