Prancūziškos mėsos receptą žino beveik kiekvienas Sovietų Sąjungos gyventojas. Patiekalas buvo ruošiamas didelėms šventėms, pavyzdžiui, Naujųjų metų išvakarėms ar jubiliejui. Patiekalui skirti produktai nebuvo pigūs, tačiau daugelis žmonių norėjo nustebinti savo svečius tokia vakariene.
Vis dėlto, jei paklaustumėte prancūzo apie prancūziško stiliaus mėsą, jis atsakytų, kad nežino apie šį patiekalą. Arba Prancūzijos gyventojas papasakos apie kotletus, o ne apie sovietinį patiekalą. Tiesa ta, kad prancūziško stiliaus mėsą išrado sovietiniai virėjai elitiniams pietų viešbučiams
. Papasakosime, kaip gaminti vištieną prancūziškai.
Prancūziško stiliaus vištienos ingredientai:
- augalinis aliejus – 10 ml;
- bulvės – 300 g;
- raudonoji paprika – 1 vnt;
- vištienos krūtinėlė – 300 g;
- juodieji pipirai – 15 g;
- druskos – 30 g;
- svogūnas – 2 vnt;
- morkos – 1 vnt;
- marinuoti agurkai – 100 g;
- grietinė – 110 g;
- mocarela – 100 g;
- agurkai – 2 vnt;
- fetos sūris – 100 g;
- krapų – 20 g;
- žaliasis svogūnas – 10 g.
Prancūziško stiliaus vištienos paruošimas:
Nuluptas bulves supjaustykite į lėkštes. Pergamentą (10×10 cm) ištepkite augaliniu aliejumi, perdenkite ratu 5-6 bulves.
Taip pakartokite su likusiais 5 lakštais
. Papriką supjaustykite žiedais, ant bulvių gumbų uždėkite po žiedą
. Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais, suplėšykite plaktuvu po maistine plėvele
. Vištienos filė pabarstykite 5 g juodųjų pipirų ir 10 g druskos.
Ant kiekvienos bandelės dėkite po išmuštą vištienos filė.
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje, kol suminkštės. Morkas sutarkuokite stambia tarka ir apkepkite kartu su svogūnais, įberkite 5 g pipirų ir 10 g druskos.
Marinuotus agurkėlius sutarkuokite smulkia tarka ir pridėkite prie svogūnų ir morkų
.
Apkeptas daržoves sudėkite ant apkeptos filė
. Ant apkeptų daržovių uždėkite grietinės. Mocarelą sutarkuokite stambia tarka ir ant grietinės sluoksnio suformuokite sūrio kepurėlę.
Užriškite priešingus pergamento galus taip, kad visa vištienos prancūziškojo stiliaus porcija būtų tarsi maišelyje.
Sudėkite maišelius ant kepimo skardos ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.
Nulupkite agurkus ir supjaustykite apskritimais
.
Dubenyje sumaišykite agurkus su 100 g grietinės, fetos sūriu ir smulkintais krapais. Taip pat susmulkinkite žaliąjį svogūną ir įmaišykite į agurkų salotas, įberkite druskos ir pipirų.
Iš vištienos gausite puikaus skonio prancūziško stiliaus mėsą.
Kartu su agurkų salotomis šis patiekalas puikiai atrodys ant šventinio stalo.