Burokėliai yra vienintelė daržovė, turinti tris skirtingas spalvas – baltą, raudoną ir geltoną. Kiekviena spalva simbolizuoja skirtingą maistinę medžiagą ir vitaminą.
Baltoji spalva – tai skaidulos, kurios padeda virškinimui ir mažina cholesterolio kiekį
. Raudonoji spalva – tai betalainas, stiprus antioksidantas, galintis padėti kovoti su vėžiu ir širdies bei kraujagyslių ligomis
. Geltonoji spalva – tai vitaminas A, svarbus regėjimui ir odos sveikatai. Be to, burokėliuose yra daug kitų naudingų medžiagų, pavyzdžiui, vitaminų B, C, E, K, folio rūgšties, geležies, magnio, kalio ir kt.
Papasakosime, kaip paruošti skanių burokėlių salotų.
Sudedamosios dalys: 1:
- Virtas burokėlis – 4 vnt;
- marinuoti agurkai – 4 vnt;
- virti kiaušiniai – 4 vnt;
- krapų – saujelė;
- svogūnas – 1 vnt;
- juodųjų pipirų – žiupsnelis;
- majonezas – 3 šaukštai.
Burokėlių salotų paruošimas:
Burokėlius sutarkuokite stambia tarka. Marinuotus agurkus supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite prie burokėlių. Kietai virtus kiaušinius supjaustykite nedideliais gabalėliais, sudėkite į burokėlius ir agurkus
. Smulkiai supjaustykite krapus, smulkiai sukapokite svogūną
.
Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite svogūną, kol taps auksinės spalvos. Į salotas sudėkite svogūną ir krapus
. Salotas pasūdykite, pagardinkite pipirais ir užpilkite majonezu, gerai išmaišykite.

Gausite skanių burokėlių salotų.

Tai biudžetinis patiekalas pietums ir vakarienei, priedas prie pagrindinio patiekalo.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

