„Mazurka” sausainiai – tai trapūs ir aromatingi sausainiai su riešutais ir džiovintais vaisiais, atkeliavę iš lenkų virtuvės. Tai stačiakampio formos sausainiai iš smėlio tešlos su graikiniais riešutais, sultenėmis ir oranžiniais cukruotais vaisiais. Šie sausainiai
atsirado Lenkijoje ir greitai pelnė daugumos vietinių gyventojų dėmesį.
Mazurka sausainiai gali būti patiekiami prie arbatos ar kavos arba naudojami kaip pyragų
ir
pyragaičių pagrindas. Tai skanus ir sveikas skanėstas, kuris patiks jums ir jūsų artimiesiems.
Papasakosime, kaip pasigaminti „Mazurka” sausainių namuose
Ingredientai: 1:
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- cukraus – 110 g;
- riešutai – 100 g;
- sultenių – 100 g;
- miltai – 120 g;
- kildinimo medžiagos – 1 šaukštelis.
Mazurka sausainių paruošimas:
Kiaušinius išplakame su cukrumi iki purios baltos masės. Į ją persijokite miltus ir kepimo miltelius, mentele išminkykite tešlą
. Susmulkinkite riešutus, iš anksto nuplautas ir nusausintas sultenes. Supilkite sultenes ir riešutus į tešlą ir išmaišykite. Dėkite tešlą ant pergamentu išklotos kepimo skardos, išlyginkite paviršių.
Kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje 20 minučių.
Iškepę sausainiai apibarstomi cukraus pudra ir supjaustomi rombeliais arba kvadratėliais. Iš minimalių produktų gausite paprastus lenkiškus sausainius.