Toks sėkmingas lecho tikrai taps jūsų mėgstamiausiu užkandžiu. Šį receptą mėgstu ne tik dėl nuostabaus skonio, bet ir dėl jo paprastumo bei paruošimo greičio.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- saldžiosios paprikos, 1,5 kg;
- pomidorų, 1,3 kg;
- česnako, 10 skiltelių;
- druskos, 40 g;
- cukraus, 120 g;
- pipirų grūdelių, 15 vnt;
- actas, 9 %, 70 ml;
- augalinis aliejus, 100 ml;
- aštrūs pipirai.
Gaminimo procesas
Bulgarišką papriką reikia rinktis mėsingą, kad marinuotos daržovės išeitų tirštesnės ir skanesnės.
Papriką supjaustyti į 2 – 4 dalis.
Pomidorus bet kokiu patogiu būdu susmulkinti iki tyrės.
Pomidorus sumaišyti su augaliniu aliejumi, cukrumi ir druska, pipirų grūdeliais, actu. Užvirinti
, dalimis įmesti papriką, kad nepervirtų
.
Patarimas: jei mėgstate minkštas paprikas, virkite 15 minučių, tirštesnes – 7 minutes.
Sudėkite česnaką ir užvirinkite
. Į sterilizuotus stiklainius įmeskite porą česnako skiltelių, sandariai sudėkite paprikas, užpilkite pomidorais.
Užsukite dangtelius, apverskite stiklainius ir užsukite, kol atvės.
Užkandį laikykite rūsyje arba sandėliuke
.

Pagal šį receptą uždaryta paprika bus tiesiog nuostabus priedas prie įvairių patiekalų, mėsos, žuvies ir garnyrų. Jei mėgstate aštresnį skonį, į pomidorų tyrę taip pat galite įmaišyti susmulkintų aštriųjų paprikų.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

