Toks sėkmingas lecho tikrai taps jūsų mėgstamiausiu užkandžiu. Šį receptą mėgstu ne tik dėl nuostabaus skonio, bet ir dėl jo paprastumo bei paruošimo greičio.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- saldžiosios paprikos, 1,5 kg;
- pomidorų, 1,3 kg;
- česnako, 10 skiltelių;
- druskos, 40 g;
- cukraus, 120 g;
- pipirų grūdelių, 15 vnt;
- actas, 9 %, 70 ml;
- augalinis aliejus, 100 ml;
- aštrūs pipirai.
Gaminimo procesas
Bulgarišką papriką reikia rinktis mėsingą, kad marinuotos daržovės išeitų tirštesnės ir skanesnės.
Papriką supjaustyti į 2 – 4 dalis.
Pomidorus bet kokiu patogiu būdu susmulkinti iki tyrės.
Pomidorus sumaišyti su augaliniu aliejumi, cukrumi ir druska, pipirų grūdeliais, actu. Užvirinti
, dalimis įmesti papriką, kad nepervirtų
.
Patarimas: jei mėgstate minkštas paprikas, virkite 15 minučių, tirštesnes – 7 minutes.
Sudėkite česnaką ir užvirinkite
. Į sterilizuotus stiklainius įmeskite porą česnako skiltelių, sandariai sudėkite paprikas, užpilkite pomidorais.
Užsukite dangtelius, apverskite stiklainius ir užsukite, kol atvės.
Užkandį laikykite rūsyje arba sandėliuke
.
Pagal šį receptą uždaryta paprika bus tiesiog nuostabus priedas prie įvairių patiekalų, mėsos, žuvies ir garnyrų. Jei mėgstate aštresnį skonį, į pomidorų tyrę taip pat galite įmaišyti susmulkintų aštriųjų paprikų.