Cukinijas galima naudoti įvairiuose saldžiuose ir pikantiškuose patiekaluose, jas lengva paruošti orkaitėje arba keptuvėje.
Jums reikės:
- cukinijų – 400 g;
- grietinės – 100 g;
- kiaušinių – 2 vnt;
- sūrio – 100 g;
- miltų – 150 g;
- druska, pipirai;
- žolelės;
- ½ šaukštelio sodos, užgesintos actu;
- druskos pagal skonį.
Paruošimas:
Sutarkuokite cukiniją, išspauskite drėgmę. Sutarkuokite sūrį, susmulkinkite žalumynus. Sumaišykite grietinę su soda, palikite 5 min. Tada įberkite druskos, įmuškite kiaušinį, įberkite pipirų, išmaišykite plakikliu. Supilkite miltus ir išminkykite. Į tešlą sudėkite cukinijas, sūrį ir žalumynus, viską sumaišykite.

Ištepkite formą riebalais, sudėkite masę. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 40-50 minučių.
Pasirinktinai: galite įdėti griežinėliais pjaustyto kumpio, dešros arba virtos mėsos. Skoniui sustiprinti – šiek tiek česnako. Patiekdami pabarstykite žolelėmis arba sezamo sėklomis.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

