Pirmieji pyragai buvo žinomi senovės Romoje. Tai buvo iš tešlos padarytas paplotėlis, ant kurio buvo dedamas įdaras. Įdarui buvo naudojama mėsa, daržovės, vaisiai ir net saldumynai
. Viduramžiais pyragai išpopuliarėjo Europoje. Jie buvo gaminami iš įvairių rūšių tešlos. Įdarai taip pat buvo įvairūs: mėsa, žuvis, daržovės, vaisiai, uogos. Pyragai tapo ne tik kasdieniu maistu, bet ir šventiniu patiekalu. Tačiau dažniau pyragai buvo kepami per šventes
. Šiandien pyragai tebėra aktualūs daugelyje pasaulio šalių. Papasakosime, kaip išsikepti pyragą patiems tiesiog per 15 minučių.
Ingredientai: 1:
- Miltai – 350 g;
- pieno – 250 ml;
- kiaušiniai – 4 vnt;
- cukrus – 300 g;
- raugas – 2 šaukšteliai;
- vanilinio cukraus – 2 šaukšteliai;
- druskos – 2/3 šaukštelio;
- sviestas – 70 g.
Pyrago paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite druską ir cukrų, išplakite mikseriu iki purios masės. Įmaišyti miltus ir kepimo
miltelius. Keptuvėje sumaišyti sviestą ir pieną ir ištirpinti. Į kiaušinių
masę
persijokite pusę miltų ir kepimo miltelių, išminkykite vientisą tešlą
. Į tešlą supilkite pusę pieno mišinio, toliau minkykite
.
Į tešlą persijokite likusius miltus ir supilkite likusį pieno mišinį, išminkykite
. Kepimo skardą išklokite pergamentu ir supilkite į ją tešlą.

Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35 minutes.
Kepimo metu neatidarykite orkaitės.
Iškepusį pyragą galima apibarstyti cukraus pudra.

Gausite saldų sodrų paprastą pyragą.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

