Atėjus grybų sezonui, iš jų gaminame įvairius patiekalus, įskaitant šias sočias ir skanias grybų, vištienos filė salotas.
Joms paruošti reikės šių ingredientų:
- grybų, 500 g;
- virtos vištienos filė, 300 g;
- virtų kiaušinių, 4 vnt;
- svogūnų, 100 g;
- marinuoti agurkai, 150 g;
- petražolės;
- majonezas, 100 g;
- druska, pipirai, augalinis aliejus.
Gaminimo procesas
Grybus supjaustykite gabalėliais ir apkepkite sausoje keptuvėje. Kepkite, kol išgaruos visas skystis, tada juos pagal skonį pasūdykite ir papipirinkite
. Svogūnus supjaustykite ketvirčiais žiedų ir sudėkite prie grybų, supilkite šiek tiek augalinio aliejaus, išmaišykite ir kepkite, kol paruduos.
Marinuotus agurkus supjaustykite griežinėliais
.
virtą vištienos filė supjaustykite griežinėliais
.
petražoles smulkiai supjaustykite
. kiaušinius supjaustykite gabalėliais.
visus produktus sumaišykite, užpilkite majonezu, pagal skonį pasūdykite ir pasūdykite.
Į tokias salotas daugelis žmonių dar deda keletą kietojo sūrio kubelių ir konservuotų ananasų. Tačiau tai daroma pagal skonį.