Pyragaičiai yra vienas populiariausių kepinių Rusijoje ir kai kuriose kitose šalyse. Tai nedidelės apvalios bandelės, kepamos iki auksinės plutelės.
Skirtingi Rusijos ir kitų šalių regionai turi savo unikalius pyškių receptus
.
Pavyzdžiui, Sankt Peterburge pyshki tradiciškai patiekiami su cukraus pudra ir kondensuotu pienu, o Maskvoje – su medumi ir uogiene.
Kai kuriose šalyse pyshki gali būti kitokios formos arba su kitokiu įdaru, tačiau gaminimo principas išlieka tas pats – kepimas. Šiandien pyshki galima rasti daugelyje kavinių ir restoranų, taip pat gaminti namuose.
Parodysime, kaip galima pasigaminti pyshki iš klasikinių blynų.
Ingredientai: 1:
- Kefyras – 500 ml;
- Miltai – 800 g;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Margarinas – 50 g;
- Cukrus – 2 šaukštai;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Soda – 1 šaukštelis;
- Obuoliai – 4 vnt.
Kukuliai paruošiami:
Į kefyrą suberkite druską, cukrų, įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Atskirai persijokite 300 g miltų, sudėkite margariną, rankomis išminkykite iki trupinių būsenos.
Į kefyrą supilkite sodą, suberkite miltus ir margariną, išmaišykite. Tada persijokite likusius miltus, išminkykite minkštą ir šiek tiek lipnią tešlą
. 30 minučių palikite tešlą po indu. Tuo metu nulupkite obuolius, išimkite šerdį ir supjaustykite nedideliais kubeliais.
Padalykite tešlą į dvi lygias dalis, iškočiokite stačiakampio formos storais sluoksniais. Į kiekvieną sluoksnį supilkite obuolių kubelius, paskleiskite po visą paviršių.

Suvyniokite obuolių įdarą į ritinėlį, padalykite į nedideles porcijas.

Kepkite koldūnus keptuvėje augaliniame aliejuje iš abiejų pusių, kol apskrus.

Gausite skanius saldžius paplotėlius. Prieš patiekdami galite juos pabarstyti cukraus pudra.