Daržovių kotletai gali būti naudinga mitybos raciono dalis, nes juose yra vitaminų, mineralų ir skaidulinių medžiagų. Tačiau verta prisiminti, kad daržovių kotletų nauda priklauso nuo jų sudėties
. Bulvių kotletai gali padėti pagerinti virškinimą, sumažinti cholesterolio kiekį, sustiprinti imunitetą, normalizuoti medžiagų apykaitą ir palaikyti širdies bei kraujagyslių sveikatą
. Todėl daržovių kotletus tikrai reikėtų įtraukti į savo mitybos racioną. Mėsos patiekalus naudinga pakeisti bulvių analogais
. Receptas gali būti aktualus, pavyzdžiui, pasninkaujantiems žmonėms arba vegetarams.
Paruoškime kartu gardžius bulvių kotletus
.
Ingredientai: 1:
- Bulvės – 3 vnt;
- Svogūnai – 2 vnt;
- Morkos – 1 vnt;
- česnakas – 2 skiltelės;
- Sūris – 100 g;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Žaliasis svogūnas – ryšulėlis;
- petražolės – ryšulėlis;
- Miltai – 3 šaukštai;
- Druska – ½ šaukštelio.
Bulvių kotletų paruošimas:
Išvirkite nuluptas bulves, kol suminkštės. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir kepkite, kol suminkštės. Nuluptas morkas supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite prie svogūnų
. Morkas ir svogūnus kepkite, kol suminkštės. Česnako skilteles sutarkuokite smulkia tarka ir sudėkite į svogūnus bei morkas, kartu pakepinkite minutę.
Išvirusias bulves
sutrinkite
iki košės
.
Į bulvių košę sudėkite pakepintus svogūnus ir morkas, įmuškite tarkuotą sūrį ir įmuškite kiaušinį.
Petražoles ir žaliuosius svogūnus smulkiai supjaustykite ir sudėkite į bulvių košę
.

Supilkite tuos pačius miltus, druską ir kruopščiai išmaišykite ingredientus iki vientisos masės.
Patepkite rankas augaliniu aliejumi, iš bulvių košės suformuokite nedidelius plokščius kotletukus
.
Keptuvėje nedideliame kiekyje augalinio aliejaus kepkite kotletukus iš abiejų pusių, kol paruduos.

Rezultatas – minkšti daržovių kotletai.

Juos galite patiekti tiek atskirai, tiek su grūdų garnyru.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

