Cukinijų ir varškės apkepai – lengvas vasaros užkandis namuose

Net ir karštą dieną norisi pasigaminti ką nors maistingo, bet ne sunkaus. Šie cukinijų apkepai su varške yra kaip tik toks variantas: jie greitai paruošiami, skonis švelnus, o tekstūra maloni.

Ko jums reikės:

  • cukinijos (be žievelės ir sėklų) – 1 vnt;
  • varškės (geriausia kaimiškos) – 200 g;
  • kiaušinių – 2 vnt;
  • miltų – 3 pilni valgomieji šaukštai;
  • druskos – 0,5 šaukštelio;
  • aliejaus kepimui (augalinio aliejaus).

Procedūra:

Cukiniją sutarkuoti ant smulkios tarkos, gerai nuspausti, kad neliktų drėgmės pertekliaus. Į susmulkintą cukiniją įmuškite kiaušinius, sudėkite varškę, druską ir miltus. Gerai išmaišykite – gausite klampią masę.

Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus. Į keptuvę šaukštu dėkite tešlą. Kepkite ant vidutinės ugnies po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės, kol paruduos. Galite patiekti su trupučiu grietinės – skanu ir paprasta.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *