Net ir karštą dieną norisi pasigaminti ką nors maistingo, bet ne sunkaus. Šie cukinijų apkepai su varške yra kaip tik toks variantas: jie greitai paruošiami, skonis švelnus, o tekstūra maloni.

Ko jums reikės:
- cukinijos (be žievelės ir sėklų) – 1 vnt;
- varškės (geriausia kaimiškos) – 200 g;
- kiaušinių – 2 vnt;
- miltų – 3 pilni valgomieji šaukštai;
- druskos – 0,5 šaukštelio;
- aliejaus kepimui (augalinio aliejaus).
Procedūra:
Cukiniją sutarkuoti ant smulkios tarkos, gerai nuspausti, kad neliktų drėgmės pertekliaus. Į susmulkintą cukiniją įmuškite kiaušinius, sudėkite varškę, druską ir miltus. Gerai išmaišykite – gausite klampią masę.

Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus. Į keptuvę šaukštu dėkite tešlą. Kepkite ant vidutinės ugnies po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės, kol paruduos. Galite patiekti su trupučiu grietinės – skanu ir paprasta.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

