Cukinijas suplakite su kefyru. Skaniausi cukinijų paplotėliai: taip gaminu iki Naujųjų metų išvakarių

Cukinijų apkepai yra vienas iš tų patiekalų, kurie įkūnija skonio ir naudos harmoniją. Kiekviena virtuvė – rusų, ukrainiečių ar europietiška – turi savų šio paprasto, bet išskirtinio skanėsto variantų

. Cukinija, pagrindinis šių apkepų ingredientas, yra moliūginių šeimos moliūgų augalas. Į Europą cukinijos atkeliavo iš Pietų Amerikos XVI a. ir nuo to laiko pelnė didelį kulinarų pripažinimą. Jos ypač populiarios Rytų Europoje, kur klimato sąlygos yra palankios gausiam jų derliui gauti.

Paruoškime gardžių cukinijų apkepų namuose.

Ingredientai: cukinijos:

  • cukinijos – 2 vnt;
  • druskos – 2,5 valg;
  • kefyro – 300 ml;
  • kiaušinis – 2 vnt;
  • miltai – 200 g;
  • juodieji pipirai – ⅓ šaukštelio;
  • paprikos – ⅓ šaukštelio;
  • raugo – šaukštelis.

Cukinijų paplotėlių paruošimas:

Cukinijas sutarkuokite stambia tarka, įberkite porą šaukštų druskos ir palikite 10 min. Dubenyje su kefyru įmuškite kiaušinius, suberkite druską, miltus ir užminkykite tešlą

. Iš cukinijų išspauskite skysčio perteklių ir

supilkite jį

į tešlą

.

Į tešlą supilkite papriką, maltus juoduosius pipirus ir kepimo miltelius ir išmaišykite.

Kepkite kepsnelius keptuvėje su augaliniu aliejumi, kol iš abiejų pusių taps auksinės spalvos.

Взбивайте кабачки с кефиром. Самые вкусные кабачковые оладьи: готовлю так до Нового года

Rezultatas – turime paprastas gardžias cukinijų paplotėlius. Jas rekomenduojama patiekti su grietine.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *