Cinnabons su obuoliais, cinamonu ir saldžiu glajumi. Tešla minkšta ir puri.

„Cinnabons” yra neįtikėtinai populiarios ir mėgstamos cinamoninės bandelės, užkariavusios viso pasaulio saldumynų mėgėjų širdis. Jų pagrindą sudaro švelni ir lengva tešla, išmirkyta saldžiu cinamonu, ir aromatingo kremo arba glazūros sluoksnis, todėl kiekviena porcija tampa tikra kulinarine simfonija. Cinamoniniai pyragėliai simbolizuoja ne tik gardų skanėstą, bet ir džiaugsmo bei šilumos akimirkas, susijusias su namų kepimu.

Cinamoninių pyragėlių istorijos šaknys siekia kepimo tradicijas, kurios siekia Šiaurės Europą, kur cinamonas užėmė svarbią vietą maisto gamyboje. Tačiau šiuolaikinė šių bandelių forma susiformavo Amerikoje ir tapo tikru kultūriniu reiškiniu nuo 1985 m., kai Sietle buvo atidaryta pirmoji kepykla, besispecializuojanti jų gamyboje.

Papasakosime, kaip savo rankomis paruošti cinnabonus namuose.

Tešlos ingredientai:

  • Pienas – 150 ml;
  • cukraus – 40 g;
  • šviežių mielių – 21 g;
  • druskos – ½ šaukštelio;
  • vanilino – žiupsnelis;
  • kiaušiniai – 3 vnt;
  • sviesto – 180 g;
  • miltai – 570 g.

Įdarui skirti ingredientai:

  • Obuoliai – 4 vnt;
  • cukraus – 1 valgomasis šaukštas;
  • sviesto – 20 g.

Sluoksnio ingredientai:

  • Sviestas – 60 g;
  • cukraus – 50 g;
  • malto cinamono – 1,5 šaukštelio.

Glajui skirti ingredientai:

  • mascarpone kreminis sūris – 80 g;
  • cukraus pudros – 50 g;
  • vanilino – žiupsnelis;
  • skysto medaus – 1 valgomasis šaukštas.

Cinnabons paruošimas:

Į šiltą pieną supilkite šaukštą cukraus ir mieles, išmaišykite. Tada į oparą suberti kelis šaukštus miltų, išmaišyti, palikti, kol mielės suaktyvės, 20 min.

Tada išmaišyti oparą ir sudėti likusį cukrų, vaniliną, kiaušinius, ⅔ sviesto, išmaišyti. Į mišinį supilkite miltus, išminkykite minkštą elastingą tešlą

. Į tešlą

supilkite

sviestą,

išminkykite

tešlą ant darbinio paviršiaus. Palikite tešlą 1,5 val. pakilti šiltoje vietoje po celofanu

. Įdarui nuluptus obuolius supjaustykite nedideliais kubeliais

.

Sudėkite obuolius į keptuvę su ištirpintu sviestu ir cukrumi, karamelizuokite

, atskirai sumaišykite cukrų ir cinamoną. Išminkykite ir iškočiokite tešlą į didelį sluoksnį, patepkite jį sviestu.

Ant paviršiaus supilkite cukrų ir karamelę, sudėkite karamelizuotus obuolius

. Suvyniokite

sluoksnį į ritinį ir užspauskite kraštus.

Синнабоны с яблоками, корицей и сладкой глазурью. Тесто мягкое и пушистое

Apverskite vyniotinį siūle žemyn, supjaustykite mažais ritinėliais ir sudėkite ant kepimo pergamentu išklotos skardos.

Синнабоны с яблоками, корицей и сладкой глазурью. Тесто мягкое и пушистое

Uždenkite ritinėlius rankšluosčiu ir palikite 20-25 min. pastovėti. Tada kepkite „Cinnabons” 30 min. 180 laipsnių temperatūroje

. Tuo metu pagaminkite glajų, šaukštu trindami kreminį sūrį su cukraus pudra, vanile ir medumi. Iškepusius bandeles aptepkite glajumi.

Синнабоны с яблоками, корицей и сладкой глазурью. Тесто мягкое и пушистое

Gausite gardžias saldžias garsiąsias „Cinnabon” bandeles. Jei norite klasikinio varianto, obuolių galite nedėti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *