Penovani – tai chačapuri vatruška, nacionalinis gruzinų virtuvės patiekalas. Vatruška – tai per pusę perlenktas ir sūriu įdarytas sluoksniuotos tešlos pyragas. Penovani dažniausiai įdarytas suluguni arba suluguni ir Imeretijos sūrio mišiniu
. Penovani forma primena laivelį arba voką, o viduje yra karštas lydytas įdaras. Penovani paprastai patiekiamas karštas
. Khachapuri istorija siekia kelis šimtmečius. Manoma, kad khachapuri buvo išrasti kalnuotuose šalies regionuose, kur visada buvo gausu sūrio ir pieno.
Išsikepkime naminį Penovani savo virtuvėje
.
Ingredientai: 1:
- Reikės: sluoksniuotos tešlos – 500 g;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- suluguni – 200 g;
- kietasis sūris – 200 g.
Paruošimas:
Sumaišykite su kiaušiniu.

Sluoksniuotą tešlą iškočiojame plonesniu
sluoksniu. Sluoksnį padalijame į 6 kvadratėlius, į kuriuos dedame sūrių įdarą. Sūrį uždarome tešlos viduje, sulenkdami ją į trikampio formą.

Kraštus užspauskite trupučiu vandens.

Dėkite Penovani ant augaliniu aliejumi pateptos kepimo skardos
, kiekvieną Penovani
pradurkite
šakute, aptepkite kiaušiniu.

Kepkite gaminį 180 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.

Rezultatas – skanus gruziniškas pyragas Penovani.
Žinoma, šį pyragą sunku pavadinti originaliu, tačiau tai geras būdas išmokti gaminti naujos rūšies kepinius šeimai.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

