Jei jaučiate, kad jūsų organizmui trūksta vitaminų ir mineralų, verta juos papildyti burokėliais.
Daugelis žmonių nevalgo burokėlių, nes nežino specialių receptų su šia daržove. Be silkės po kailiniu, burokėlių ir barščių, yra visa plejada receptų su burokėliais. Pateiksime jums algoritmą, kaip pasigaminti vieną iš gardžių paprastų receptų su šia daržove.
Burokėlių salotų ingredientai:
- Burokėliai: burokėliai – 3 vnt;
- česnako – skiltelė;
- svogūnas – 2 vnt;
- citrinos sultys – 2 šaukštai. litrai;
- agurkų – 4 vnt;
- majonezo – 2 valg;
- cukraus – šaukštelis;
- grietinės – valgomasis šaukštas;
- sūrio – 100 g;
- augalinis aliejus – 20 ml.
Salotų su burokėliais paruošimas:
Burokėlius virkite 40 minučių, kol jie bus paruošti. Tuo metu nuo svogūnų nuimkite lukštus ir supjaustykite juos ketvirčiais. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir pakepinkite svogūnus iki rudos spalvos su šaukštu cukraus.
Burokėlius nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais
.
Agurkus supjaustyti plonais griežinėliais
. Sūrį supjaustyti mažais kvadratėliais
. Visus supjaustytus ingredientus sudėti į bendrą indą, įskaitant pakepintus svogūnus
.
Padažui sumaišykite majonezą ir grietinę su išspaustu česnaku. Išmaišę produktus, pasūdykite, supilkite į padažą citrinos sultis ir padarykite kontrolinį išmaišymą.
Užpilkite daržoves padažu ir gerai išmaišykite.
Į salotas, jei norite, galite įpjaustyti žalumynų, tai suteiks patiekalui papildomo skonio.
Pasirodo,
tai
geras sotus užkandis prieš vakarienę ar pietus.