Burokėliai yra skani ir sveika daržovė, todėl jų turėtų būti mitybos racione. Lengviausia jį įtraukti į valgiaraštį kaip salotų dalį. Pateikiame keletą sėkmingų receptų.

1 variantas
Produktų sąrašas:
- 3 burokėliai;
- 3 šaukštai augalinio aliejaus;
- 200 g marinuotų agurkų;
- 1 šaukštelis kalendros;
- 200 g korėjietiškų morkų;
- 1 šaukštelis druskos.
Burokėlius išvirkite, sutarkuokite tarka. Agurkus supjaustykite plonais apskritimais. Siųskite juos prie burokėlių kartu su morkomis. Pasūdykite, pagardinkite kalendra, supilkite aliejų ir išmaišykite.

2 variantas
Produktai:
- Burokėliai: 300 g burokėlių;
- 30 g augalinio aliejaus;
- 1 obuolys;
- 1 šaukštelis druskos;
- 30 g graikinių riešutų;
- 3 skiltelės česnako;
- 200 g konservuotų žirnelių.
Burokėlius išvirkite ir sutarkuokite. Nuo obuolio pašalinkite žievelę ir taip pat sutarkuokite tarka. Susmulkinkite graikinius riešutus ir išsiųskite į produktus. Atidarykite žirnelių skardinę, nusausinkite skystį, o likusią dalį perkelkite į salotas. Česnaką išspauskite per presą ir sudėkite į produktus. Pasūdykite ir supilkite aliejų, gerai išmaišykite.

3 variantas
- 2 burokėliai;
- 2 šaukštai augalinio aliejaus;
- 50 g džiovintų slyvų;
- 1 šaukštelis druskos;
- 1 raudonasis svogūnas;
- 200 g konservuotų avinžirnių;
- 20 g petražolių.
Burokėlius išvirkite ir supjaustykite strypeliais. Slyvas gerai susmulkinkite, svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Susmulkinkite petražoles. Viską sudėkite į dubenį. Sudėkite avinžirnius, druską, augalinį aliejų. Viską išmaišykite. Salotos paruoštos valgyti.
Salotos yra labai paprastos, lengvos, mažai kaloringos ir maistingos. Jų galima dėti net ant šventinio stalo.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

