Jei niekada nekonservavote burokėlių, pats metas tai ištaisyti. Toks žiemos preparatas tikrai nestovės be darbo. Jis pasižymi sodriu ir aštriu skoniu, todėl taps bet kokių salotų puošmena. Ir prie bulvių tinka, ir prie mėsos!

Jums prireiks:
- Reikės: 3 kg burokėlių;
- dviejų svogūnų;
- pusės česnako galvos;
- pusės aštriosios paprikos;
- stiklinės acto;
- 150 g granuliuoto cukraus;
- 2 šaukštai druskos;
- prieskonių (lauro lapų, pipirų).

Paruošimo procesas
1. Nuplautus burokėlius išvirkite iki virimo.
2. Kai jis atvės, sutarkuokite jį ant tarkos.
3. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite.
4. Į svogūną ir česnaką sudėkite visus marinatui skirtus ingredientus.
5. Mišinį užvirinkite ir palaikykite ant ugnies apie 7 minutes.
6. Marinatą perkoškite per sietelį ir leiskite jam šiek tiek atvėsti – apie 10 minučių.
7. Sudėkite burokėlius į švarius stiklainius, užpilkite marinatu ir sterilizuokite (1 litro talpos stiklainius – 10 minučių).
8. Suvyniokite ir paslėpkite po antklode.
9. Laikykite geriau atokiau nuo saulės spindulių ir vėsioje vietoje.

Kaip žiemą rasite šį naudingą užkandį. Pažadame: bus skanu!

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

