Burokėlių ajika žiemai. Paruoškite dvigubą partiją iš karto: žiemą pirmiausiai

Burokėlių ajika yra pikantiškas ir aromatingas prieskonis, kuris gali suteikti ypatingą skonį ir aromatą įvairiems patiekalams. Jis gaminamas iš šviežių daržovių, yra ryškios spalvos ir sodraus skonio. Burokėlių ajika galima patiekti su mėsa, žuvimi, daržovėmis arba tiesiog užtepti ant duonos kaip užkandį.

Toks ajika ne tik suteikia patiekalams ryškų skonį, bet ir turi daug naudingų savybių.

Burokėliuose

yra daug vitaminų ir mineralinių medžiagų, kurios padeda stiprinti imunitetą, gerina virškinimą ir mažina cholesterolio kiekį kraujyje.

Papasakosime, kaip pasigaminti burokėlių adžiką

.

Sudedamosios dalys: 1:

  • Sudėtis: burokėliai – 1 kg;
  • pomidorai – 1 kg;
  • bulgariški pipirai – 1 kg;
  • aštrioji paprika – 3 vnt;
  • česnakai – 2 galvos;
  • Cukrus – 100 g;
  • Druska – 2 šaukštai;
  • Actas 9 % – 100 ml;
  • Augalinis aliejus – 100 ml.

Išeiga: 3 stiklainiai po 0,5 litro ir šiek tiek likučio.

Burokėlių adžikos paruošimas:

Burokėlius nulupkite nuo žievės ir pertrinkite per mėsmalę. Iš saldžiųjų ir aštriųjų paprikų išimkite vidų ir taip pat sumalkite mėsmale

. Pomidorus porą minučių

užpilkite

verdančiu vandeniu, nuimkite jų odelę

.

Pomidorus

taip pat susmulkinkite mėsmale, česnako skilteles išspauskite per presą ir įmaišykite į bendrą masę. Supilkite į mišinį druską ir cukrų, išmaišykite ir virkite ant didelės ugnies, kol užvirs

. Tada ant mažos ugnies virkite mišinį 40 minučių. Į mišinį supilkite actą ir augalinį aliejų, išmaišykite ir virkite dar 10 minučių.

Свекольная аджика на зиму. Готовьте сразу двойную порцию: зимой улетает в первую очередь

Išvirtą adžiką supilstykite į stiklainius ir sandariai uždarykite dangteliais. Kai adžika atvės, ją galima derinti su įvairiais patiekalais: nuo sumuštinių iki barščių.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *