Burnoje tirpstantis uogų pyragas – geriausias kepinys vasaros arbatos vakarėliui

Šiam švelniam pyragui paruošti reikia:

  • Reikės: 1 kiaušinio;
  • 100 g cukraus;
  • 100 g sviesto;
  • 200 g miltų;
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių.

Įdarui:

  • Įdarui: 100 g cukraus;
  • 1 kiaušinis;
  • 500 g varškės;
  • 1,5 šaukštelio vanilinio cukraus;
  • 70 g grietinės.

Miltus persijokite su kepimo milteliais. Šaltą sviestą supjaustykite nedideliais gabalėliais, suberkite į miltus. Pirštais sutrinkite iki smulkių trupinių. Tada įmuškite kiaušinį ir cukrų, išminkykite tešlą. Ji bus minkšta, elastinga. Po to 30 minučių padėkite ją į šaldytuvą.

Įdarui varškę sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, grietine ir kiaušiniu. Viską išplakite mikseriu iki vientisos masės. Tada tešlą supilkite į formą, iš anksto išteptą aliejumi. Suformuokite maždaug 4-5 cm aukščio šonus. Į vidurį sudėkite varškės įdarą ir siųskite į orkaitę. Pyragą kepkite apie 40 minučių.

Paruoštas pyragas puikiai tiks arbatos vakarėliui.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *