Šiam švelniam pyragui paruošti reikia:
- Reikės: 1 kiaušinio;
- 100 g cukraus;
- 100 g sviesto;
- 200 g miltų;
- 1,5 šaukštelio kepimo miltelių.

Įdarui:
- Įdarui: 100 g cukraus;
- 1 kiaušinis;
- 500 g varškės;
- 1,5 šaukštelio vanilinio cukraus;
- 70 g grietinės.
Miltus persijokite su kepimo milteliais. Šaltą sviestą supjaustykite nedideliais gabalėliais, suberkite į miltus. Pirštais sutrinkite iki smulkių trupinių. Tada įmuškite kiaušinį ir cukrų, išminkykite tešlą. Ji bus minkšta, elastinga. Po to 30 minučių padėkite ją į šaldytuvą.

Įdarui varškę sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, grietine ir kiaušiniu. Viską išplakite mikseriu iki vientisos masės. Tada tešlą supilkite į formą, iš anksto išteptą aliejumi. Suformuokite maždaug 4-5 cm aukščio šonus. Į vidurį sudėkite varškės įdarą ir siųskite į orkaitę. Pyragą kepkite apie 40 minučių.
Paruoštas pyragas puikiai tiks arbatos vakarėliui.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

