Zrazy – tradicinis slaviškas patiekalas, tai įdaryti kotletai arba plokštainiai, kurie gali būti gaminami iš mėsos, bulvių, žuvies ar kitų ingredientų. Jie turi gilias šaknis ir istoriją, siekiančią tolimą praeitį, ir tapo neatsiejama daugelio Rytų Europos šalių, įskaitant Rusiją, Ukrainą ir Lenkiją, kulinarinės kultūros dalimi.
Pagrindinis zrazy bruožas – įdarų įvairovė
.
Priklausomai nuo regiono ir asmeninių pageidavimų, zrazy gali būti įdaryti įvairiais maisto produktais, pavyzdžiui, grybais, žolelėmis, ryžiais, kiaušiniais, daržovėmis ar net saldžiais įdarais, pavyzdžiui, uogiene. Todėl
zrazy
yra universalus patiekalas, kurį galima pritaikyti bet kokiam skoniui ir sezonui.
Ingredientai: 1:
- Bulvės – 1 kg;
- Įdaras – 350 g;
- Svogūnai – 150 g;
- česnakai – 10 g;
- augalinis aliejus – 30 g;
- saldžioji paprika – 100 g;
- Sūris – 100 g;
- Druska – 15 g;
- malti juodieji pipirai – 3 g;
- saldžioji paprika – 10 g;
- džiovinti česnakai – 3 g;
- kalendra – 1 g;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Krakmolas – 20 g.
Įdarytų zrazų paruošimas:
Bulves nulupkite, supjaustykite mažais kubeliais, virkite 20 min. Tuo metu smulkiai supjaustykite svogūną, nulupkite papriką ir ją taip pat smulkiai supjaustykite.
Česnako skilteles patrinkite ant smulkios tarkos
.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, pirmiausia pakepinkite svogūną, tada į jį suberkite papriką.
Pakepinę svogūną ir papriką, sudėkite česnaką, sudėkite maltą mėsą. Apkepinus maltą mėsą, į faršą įberkite druskos ir pipirų ir kepkite 5 min.
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka ir įmaišykite į atvėsusį faršą
.
Nusausinkite bulves, į jas įberkite juodųjų pipirų, paprikos, džiovintų česnakų ir kalendros, krakmolo ir sutrinkite. Į
atvėsusią bulvių košę
įmuškite
kiaušinį ir išmaišykite. Iš bulvių košės suformuokite nedidelius gumulėlius, kurių kiekvienas sveria 100 g.
Iš gumulėlių padarykite storus paplotėlius ir į kiekvieną įdėkite po 45 g faršo.
Įdarą užspauskite pyragėlių viduje ir suformuokite paplotėlius
. Į atskirą dubenį įmuškite porą kiaušinių ir juos suplakite. Atskirai taip pat suberkite džiūvėsėlius. Iš pradžių zrazus pamerkite į kiaušinių mišinį, o paskui į džiūvėsėlius.
Kepkite zrazus 3-4 minutes iš abiejų pusių sviesto ir augalinio aliejaus mišinyje.
Gausite skanius zrazus su mėsos įdaru ir sūriu viduje. Šis patiekalas gali pakeisti įprastus pyragus.