Šis pyragas – puikus sprendimas tiems, kurie trokšta ko nors skanaus ir sotaus. Jame daug įdaro, tačiau jis išlaiko formą, o tešla išlieka minkšta ir oro, neprarasdama tekstūros net po kelių dienų. Įdarui galite naudoti bet kokias uogas, tačiau spanguolės suteikia ypatingo malonaus rūgštumo.
Tešlos ingredientai:
- Pienas – 130 ml;
- cukraus – 70 g;
- sausos mielės – 5 g;
- druskos – žiupsnelis;
- kiaušinis – 1 vnt;
- ištirpintas sviestas – 40 g;
- miltai – 300 g.
Paruošimas:
Į šiltą pieną suberkite mieles, porą šaukštų cukraus ir truputį miltų. Mišinį palikite 20-30 minučių, kad gerai pakiltų.

Kol raugas kyla, paruoškite įdarą. Spanguoles pašildykite su trupučiu sulčių, suberkite cukrų ir krakmolą. Išmaišykite ir virkite, kol sutirštės. Tada įdarui leiskite atvėsti.
Kai bus paruoštas, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, sudėkite likusį cukrų, ištirpintą sviestą ir palaipsniui suberkite miltus. Tešlą minkykite 5-7 minutes. Palikite ją valandai, kad padidėtų jos tūris.
Kai tešla pakils, padalykite ją į dvi dalis: didesnę (apie 2/3), kuri bus pyrago pagrindas, ir mažesnę (1/3), skirtą viršui. Paruoškite 24 cm skersmens formą.

Iškočiokite didįjį tešlos gabalą, dėkite jį ant formos dugno ir tolygiai paskirstykite įdarą. Dabar iškočiokite mažesnį gabalą, supjaustykite juostelėmis ir suformuokite groteles ant pyrago viršaus.
Palikite jį 20 minučių pastovėti, kad šiek tiek pakiltų. Po to pyrago viršų aptepkite kiaušinio tryniu ir pienu, kad jis įgautų apetitą keliančią auksinę plutelę. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30 minučių.
Kai pyragas atvėsta, papildomai saldumui ir papuošimui apibarstykite jį cukraus pudra.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

