Brioche Velykų kulšis. Receptas parengtas iki paskutinės smulkmenos, ir net pradedantysis gali jį pakartoti.

Kulich – tai velykinė duona.
Ji turi savo unikalią istoriją ir yra vienas iš pagrindinių Velykų simbolių. Vienas iš įdomių faktų apie kuličą yra tai, kad jo forma simbolizuoja artos – raugintą duoną, kuri stačiatikybėje turi šventą reikšmę. Artos – tai rauginta duona, ant kurios vaizduojamas kryžius arba Prisikėlimo atvaizdas.

Kulichi, kaip ir artos, yra cilindro formos ir gaminami iš saldžios tešlos, į kurią dedama sultenių, cukruotų vaisių ir riešutų. Jie puošiami cukraus pudra ir konditeriniais pabarstukais

. Iškepkime naminį kvapnų saldų kuličą.

Kulich ingredientai:

  • Sudedamosios dalys: miltai – 500 g;
  • Cukrus – 180 g;
  • Pienas – 150 g;
  • Mielės – 20 g;
  • Kiaušiniai – 2 vnt;
  • Kiaušiniai – 3 vnt;
  • Sviestas – 170 g;
  • Medus – 1 valgomasis šaukštas;
  • Vanilinis cukrus – 10 g;
  • Druska – 1/2 šaukštelio;
  • Kandikuoti vaisiai – 250 g;
  • žievelės – 1 apelsinas;
  • 1 citrinos žievelės;
  • Konjakas – 80 ml;
  • Karštas vanduo – 80 ml.

Kulišo paruošimas:

Į dubenį su cukruotais vaisiais supilkite karštą vandenį ir konjaką, uždenkite maistine plėvele, palikite išbrinkti. Tuo tarpu paruoškite oparą, į dubenį su šiltu pienu įpilkite šaukštą cukraus, suberkite mieles ir išmaišykite

. 6 šaukštus miltų supilkite į mielių pieną, išminkykite masę kaip blynus

.

Palikite tešlą po maistine plėvele 30-40 min.

Atskirai sutarkuokite apelsino ir citrinos žievelę ir uždenkite maistine plėvele, kad neišsisklaidytų citrusinių vaisių aromatas. Į dubenį persijokite miltus, cukrų, druską ir vanilinį cukrų, įmuškite kiaušinius, įpilkite trynius ir medų

. 5 minutes maišytuvo kabliais minkykite tešlą ir supilkite oparą

.

Tešlą su opara minkykite taip pat, bet 10-15 minučių.

Kai tešla susijungia į vientisą gumulą, į ją galite pamažu įmaišyti gabalėlį minkšto sviesto. Tešlą su sviestu minkykite 10 minučių.

Į tešlą supilkite citrinos ir apelsino žievelę. Sudėkite cukruotus vaisius ant sietelio, kad nuvarvėtų romas. Supilkite cukruotus vaisius į tešlą ir dar kelias minutes minkykite.

Пасхальный кулич "Бриошь". Рецепт проработан до мелочей, а повторит даже новичок

Palikite tešlą po maistine plėvele ir rankšluosčiu šiltoje vietoje 2 valandoms.

Būtinai plėvelėje padarykite skylučių, kad cirkuliuotų oras.

Tešlai pakilus, rankomis paskirstykite gabalėlius į kuličų formeles.

Svarbu, kad į formeles patektų ⅓ tešlos.

Пасхальный кулич "Бриошь". Рецепт проработан до мелочей, а повторит даже новичок

Būsimus kuličus uždenkite rankšluosčiu ir palaukite, kol jie padidės iki formelių kraštų. Kepkite kukulius 180 laipsnių temperatūroje 35 minutes.

Glajui į puodą sudėkite baltymus, šaukštelį citrinos sulčių ir 100 g cukraus pudros. Ingredientus plakite mikseriu 5-7 minutes nedideliu greičiu, kol glajus taps blizgiai baltas.

Пасхальный кулич "Бриошь". Рецепт проработан до мелочей, а повторит даже новичок

Padarykite gražius glazūros lašelius ant kuličų ir pabarstykite mėgstamais pabarstukais. Gausite aromatingus, minkštus ir švelnius velykinius pyragėlius.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *