Bratislavos bandelės. Aromatingi minkšti bageliai su sultingu įdaru

Bratislavos ragai – tai desertas, populiarus Slovakijoje ir kai kuriose kitose Vidurio Europos šalyse. Tai nedideli trapios tešlos vamzdeliai, įdaryti vaniliniu kremu arba pudingu.

Tešla paprastai gaminama iš miltų, cukraus, kiaušinių, sviesto ir raugo

.

Įdaras gaminamas iš pieno, grietinėlės, cukraus, krakmolo ir vanilės

. Paruoštas desertas gali būti apibarstytas cukraus pudra, cinamonu arba šokolado drožlėmis. Bratislavos rageliai būna švelnūs, orūs ir labai skanūs.

Jie puikiai tinka arbatos vakarėliui ar kavos pertraukėlei.

Tešlos ingredientai:

  • Pienas – 175 g;
  • mielės – 20 g;
  • cukrus – 25 g;
  • sviestas – 120 g;
  • grietinė – 200 g;
  • druskos – žiupsnelis;
  • vanilinio cukraus – 10 g;
  • miltai – 450 g.

Įdarui skirti ingredientai:

  • aguonos – 120 g;
  • graikiniai riešutai – 120 g;
  • cukraus – 120 g;
  • pienas – 60 g;
  • kiaušinių baltymai – 2 vnt;
  • vanilinio cukraus – 10 g;
  • uogienė – 50 g.

Bratislavos spurgų paruošimas:

Įdarui paruošti į aguonų masę reikia įpilti pieno, išmaišyti. Tešlai mieles ir cukrų supilti į šiltą pieną (iki 30 laipsnių Celsijaus), išmaišyti

. Į tešlą stambia tarka sutarkuoti šaltą sviestą, kad susidarytų trupiniai. Į trupinius įmaišykite grietinę, druską ir vanilinį cukrų, supilkite miltus ir užminkykite tešlą.

Tešlą

minkykite,

kol taps elastinga ir nelipni

.

Padalykite tešlą į 2 lygias dalis ir palikite po rankšluosčiu. Tuo tarpu paruoškite įdarą, į aguonų

masę

suberkite cukrų, vanilinį cukrų, smulkintus graikinius riešutus ir baltymus

ir išmaišykite aguonų masę iki vientisos masės

.

Į aguonų įdarą įmaišykite uogienę, įspausdami ją šakute

. Ant stalo paberkite miltų ir iškočiokite tešlą į didelį 2-3 mm storio apvalų lakštą. Apskritimą padalykite į 16 trikampių. Į kiekvieno trikampio storiausią dalį dėkite įdaro.

Братиславские рожки. Ароматные мягкие рогалики с сочной начинкой

Įdarą suvyniokite į tešlos vidų nuo storo pagrindo iki plono galo. Kiekvieną bagelį perkelkite ant kepimo skardos, aptepkite kiaušinio tryniu, atskiestu vandeniu.

Iš antrosios tešlos dalies tokiu pat būdu padarykite bagelius. Kepkite bagelius 190 laipsnių temperatūroje 17 minučių.

Братиславские рожки. Ароматные мягкие рогалики с сочной начинкой

Galite gaminti didesnius bagelius, tada sluoksnį reikia padalyti į 12 trikampėlių. Gausite aromatingus minkštus bagelius su sultingu įdaru.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *