Kiekvienas turi savo mėgstamiausias salotas. Tikriausiai yra ir tokių, kurie visai nemėgsta salotų. Nors turint tiek daug šio patiekalo variacijų, sunku įsivaizduoti žmogų, kuris nemėgsta salotų
. Yra nuomonė, kad žmonės, kurie nemėgsta salotų, tiesiog nėra ragavę gerų salotų. Taip nutinka, kai šis patiekalas yra netinkamai paruoštas.
Pavyzdžiui, visi ingredientai supjaustyti neproporcingai vienas kitam arba daržovės buvo iš karto išvirtos be žievelių. Galbūt šaltas sūris iš karto buvo sumaišytas tik su virtomis daržovėmis
. Papasakosime, kaip pasigaminti skanių sluoksniuotų salotų su vištiena.
Salotų su vištiena ingredientai:
- Bulvės – 2 vnt;
- Rūkyta vištienos krūtinėlė – 450 g;
- Agurkai – 3 vnt;
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- Konservuoti kukurūzai – 250 g;
- Kietasis sūris – 130 g;
- Majonezas.
Salotų su vištiena paruošimas:
Bulves išvirkite iš anksto, nulupkite odelę ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Rūkyta krūtinėlė taip pat supjaustoma nedideliais gabalėliais
. Agurkus sutarkuokite stambia tarka ir nuspauskite skysčio perteklių. Kietai virtus kiaušinius sutarkuokite stambia tarka
. Į kepimo žiedą sudėkite bulves, šiek tiek pasūdykite, pasūdykite ir aptepkite majonezu.
Ant bulvių sluoksnio dedame vištienos sluoksnį, tada agurkų ir kiaušinių sluoksnį. Kiaušinių sluoksnį apibarstome kukurūzais, ant jų sutarkuojame sūrį
. Salotas uždengiame maistine plėvele ir paliekame pusvalandžiui šaldytuve, kad įsigertų.
Gausite greitai paruošiamas sluoksniuotas salotas su vištiena.
Jei norite, salotas pagal skonį galite papuošti žalumynais.