Be sviesto, kiaušinių ir pieno. Purus lieso pyrago receptas be maišytuvo per 5 minutes

Krikščionims gavėnia yra svarbus laikas, nes tai susilaikymo laikotarpis, skirtas jų religiniams interesams. Per gavėnią negalima valgyti mėsos ir pieno produktų, taip pat alkoholio ir saldumynų. Tai reiškia, kad kuriam laikui reikia atsisakyti įvairių maisto malonumų. Pasninkas laikomas naudinga praktika net dėl medicininių priežasčių. Jis padeda išvalyti organizmą nuo kenksmingų medžiagų ir numesti viršsvorį

. Tačiau parduotuvėse gali būti sunku rasti pasninko produktų. Tai ypač pasakytina apie kepinius. Iškepti liesą ir skanų

pyragą

yra sudėtinga užduotis

, todėl reikėtų pabandyti išsikepti liesą pyragą patiems.

Lieso pyrago ingredientai:

  • Miltai – 300 g;
  • raugas – šaukštelis;
  • druskos – ½ šaukštelio;
  • cinamono – ½ šaukštelio;
  • cukraus – 200 g;
  • apelsinų sultys – 200 g;
  • augalinis aliejus – 80 g;
  • graikiniai riešutai – 100 g;
  • sultenių – 80 g;
  • morkos – 150 g.

Lieso pyrago paruošimas:

Į dubenį su miltais suberkite kepimo miltelius, druską, cinamoną, išmaišykite. Į atskirą dubenį supilkite cukrų, sumaišykite su augaliniu aliejumi ir apelsinų sultimis

. Sulčių mišinį supilkite į miltus, užminkykite tirštą tešlą

.

Riešutus sutrinkite į smulkius trupinius, supilkite juos į tešlą kartu su sultenėmis

. Nuluptas morkas sutarkuokite stambia tarka, sudėkite į tešlą ir išmaišykite.

Без масла, яиц и молока. Рецепт пышного постного пирога без миксера за 5 минут

Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi, supilkite į ją tešlą ir tolygiai paskirstykite.

Без масла, яиц и молока. Рецепт пышного постного пирога без миксера за 5 минут

Pyragą kepkite 170 laipsnių temperatūroje 30-40 minučių.

Без масла, яиц и молока. Рецепт пышного постного пирога без миксера за 5 минут

Iškepusį pyragą apibarstykite cukraus pudra.

Tai gera alternatyva pasninkaujant, nes pyrago sudėtyje tiesiog nėra sviesto, kiaušinių ar pieno.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *