Be orkaitės ir želatinos. Skanus naminis desertas: tik taip jį gaminu vasarą.

Braškės yra ne tik skanios, bet ir naudingos uogos. Jose yra daug vitaminų, mineralų ir kitų naudingų medžiagų. Pavyzdžiui, vitaminas C padeda stiprinti imuninę sistemą ir saugo organizmą nuo infekcijų. Taip pat B grupės vitaminai – dalyvauja medžiagų apykaitoje, nervų sistemoje ir kraujo kūnelių susidaryme. Folio rūgštis (vitaminas B9) – ypač naudinga nėščioms moterims, nes prisideda prie tinkamo vaisiaus vystymosi.

Be vitaminų, braškės turi daug mineralinių medžiagų. Kalis – būtinas širdžiai, raumenims ir nervų sistemai. Magnis – dalyvauja daugiau kaip 300 organizmo biocheminių reakcijų. Manganas – svarbus medžiagų apykaitai ir kaulinio audinio formavimuisi.

Papasakosime, kaip pasigaminti įdomų desertą iš braškių

Ingredientai įdarui:

  • braškių – 250 g;
  • cukraus – 80 g;
  • pienas – 600 ml;
  • kukurūzų krakmolas – 50 g.

Deserto užpilo ingredientai:

  • braškių – 200 g;
  • sviestas – 20 g;
  • cukraus – 60 g.

Braškių deserto paruošimas:

Į dubenį su braškėmis suberkite cukrų, supilkite pieną ir kruopščiai sutrinkite panardinamuoju trintuvu. Mišinį per sietelį supilkite į puodą

. Įberkite kukurūzų krakmolą ir nuolat maišydami virkite, kol mišinys sutirštės. Tada supilkite mišinį į gilų indą ir palikite šaldytuve 30 minučių.

Viršui papuošti 200 g braškių smulkiai supjaustykite

.

Keptuvėje ištirpinkite cukrų ir sviestą ir į karamelę sudėkite braškes

. Karamelėje braškes virkite, kol jos pakeis spalvą į rausvą. Tada perkelkite karamelizuotas braškes į pagrindinį desertą.

Без духовки и желатина. Вкусный домашний десерт: летом готовлю только так
Nuotrauka: www.youtube.com

Paliekame desertą 1 valandai sustingti šaldytuve. Gausite skanų gražų braškių desertą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *