Bananų pyragas – vienas populiariausių ir mėgstamiausių desertų, kuris džiugina nepakartojamu skoniu ir aromatu. Jame dera prinokusių bananų saldumas, švelni tešlos tekstūra ir lengvos cinamono ar vanilės natos. Šį pyragą galima ruošti ir kasdieniam arbatos gėrimui, ir šventiniam stalui, nes jo variacijų gausa leidžia kiekvienam rasti savo idealų receptą.
Bananinio pyrago istorija glūdi įvairių kultūrų receptuose, tačiau jis ypač išpopuliarėjo tropinio klimato šalyse, kur gausiai auga bananai.
Papasakosime, kaip pasigaminti bananų pyragą
Įdarui skirti ingredientai:
- Bananas – 2 vnt;
- sviesto – 20 g;
- cukraus – 1 valgomasis šaukštas.
Tešlos ingredientai:
- Kiaušinis – 1 vnt;
- cukrus – 50 g;
- vanilinio cukraus – 8 g;
- augalinis aliejus – 50 ml;
- pienas – 100 ml;
- miltai – 130 g;
- kakava – 20 g;
- raugas – 8 g.
Bananų pyrago paruošimas:
Įdarui keptuvėje ištirpinkite sviestą, supilkite cukrų ir karamelizuokite. Tuo metu bananus padalykite išilgai, pašalinkite žievelę
. Sudėkite bananus į karamelę ir pakepinkite.

Tešlai kiaušinį sumaišykite su vaniliniu ir paprastuoju cukrumi, supilkite augalinį aliejų
. Į kiaušinių masę supilkite pieną ir išmaišykite. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir kakavą, persijokite į kiaušinių masę, išminkykite
tirštą tešlą ir supilkite ją ant karamelizuotų bananų
.

Paskirstykite tešlą ant paviršiaus ir kepkite po dangčiu ant vidutinės ugnies 15-20 min.
Tada apverskite pyragą į kitą pusę naudodami plokščią lėkštę ir pergamentą, kepkite dar 5 min.

Rezultatas – karamelinis bananų pyragas.

Jį taip pat galima papuošti įvairiomis uogomis, apibarstyti cukraus pudra.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

