Įdaryti kiaušiniai yra klasikinis patiekalas, užimantis deramą vietą ant šventinių stalų ir jaukių šeimos susibūrimų.
Dėl savo paprastumo ir universalumo šis patiekalas yra populiarus užkandžių, šaltųjų patiekalų ir iškylų pasirinkimas.
Įdaryti kiaušiniai pasižymi ne tik ryškiu skoniu, bet ir nuostabia estetika, todėl juos patrauklu patiekti
. Pagrindinis ingredientas – kietai virti kiaušiniai – yra lengvai prieinamas ir lengvai paruošiamas. Juos galima įdaryti įvairiais įdarais: nuo tradicinio majonezo įdaro su minkštu tryniu, garstyčiomis ir prieskoniais iki eksperimentinių variantų su grybais.
Papasakosime, kaip paruošti įdarytus kiaušinius su grybais
.
Ingredientai: 1:
- Kiaušiniai – 6 vnt;
- svogūnas – 1 vnt;
- grybai – 10 vnt;
- majonezas – 1 valgomasis šaukštas;
- druskos – ½ šaukštelio;
- krapų – saujelė.
Įdarytų kiaušinių paruošimas:
Supjaustykite nedideliais kubeliais svogūną ir pievagrybius, keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite, kol taps auksiniai. Tuo pat metu išvirkite kietai virtus
kiaušinius. Kiaušinius nulupkite ir kiekvieną padalykite pusiau, išimkite trynius. Į grybus ir svogūnus sudėkite trynius, įberkite druskos, įpilkite majonezo ir gerai išmaišykite.
Į baltymo ertmę įdėkite krapų, tada įdėkite įdaro
.

Taip iš paprasčiausių produktų gausite gardų užkandį. Šampinjonus šiame recepte galima pakeisti kitais grybais, pavyzdžiui, baltaisiais pievagrybiais.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

