Kepti baklažanai su malta mėsa – skanus ir sotus patiekalas, kuris gali būti puikus pasirinkimas šeimos vakarienei ar šventiniam stalui. Minkštos maltos mėsos ir sultingų keptų baklažanų derinys sukuria harmoningą skonio kompoziciją. Baklažanai
yra mažai kaloringas produktas, kuriame gausu vitaminų, mineralų ir skaidulinių medžiagų. Daržovėje yra B grupės vitaminų, vitamino C, kalio, magnio, fosforo ir kitų naudingų medžiagų. Jos padeda stiprinti imuninę sistemą, gerina širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą ir bendrą sveikatą
. Baklažanuose esanti
ląsteliena
padeda gerinti virškinimą, užkirsti kelią vidurių užkietėjimui ir palaikyti žarnyno sveikatą. Ji taip pat gali padėti kontroliuoti cukraus kiekį kraujyje.
paruoškime keptus baklažanus su malta mėsa.
Sudedamosios dalys: 1:
- Baklažanai – 1,3 kg;
- Augalinis aliejus – 50 ml;
- Paprika – 1 šaukštelis;
- Druska – ½ šaukštelio.
Įdarui skirti ingredientai:
- Įdaras – 500 g;
- pomidorai – 3 vnt;
- žalioji paprika – 1 vnt;
- Raudonoji paprika – 1 vnt;
- svogūnas – 1 vnt;
- česnakas – 4 skiltelės;
- pomidorų pasta – 1 šaukštelis;
- Augalinis aliejus – 5 šaukštai;
- Prieskoniai mėsai – 2 šaukšteliai;
- Kietasis sūris – 200 g;
- petražolių – 3 šakelės.
Keptų baklažanų su malta mėsa paruošimas:
Kiekvieną daržovę supjaustykite poros cm storio išilginėmis plokštelėmis. Į aliejų supilkite papriką ir druską, išmaišykite, tada baklažanus sudėkite
ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Sudėkite baklažanus ant
kepimo
skardos, kiekvieną jų aptepkite aliejumi ir prieskoniais
ir kepkite 200 °C temperatūroje 30 minučių. Tuo tarpu paruoškite įdarą, pomidorus supjaustykite nedideliais kubeliais ir
susmulkinkite blenderiu, kol jie taps tyre. Smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną ir susmulkinkite česnaką. Nulupkite paprikos vidų, supjaustykite mažais griežinėliais
. Keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite svogūną ir česnaką, sumaišykite su faršu. Porą minučių pakepinkite faršą, tada sudėkite pipirus, pomidorų pastą
, išmaišykite. Į mišinį įberkite druskos ir mėsos prieskonių, kepkite faršą ant vidutinės ugnies 5-7 minutes.
Jei faršas gaunasi tirštas, galite į jį įpilti šiek tiek vandens.
Sūrį sutarkuokite stambia tarka
.
Ant pusės visų iškepusių baklažanų dėkite po porą šaukštų faršo, ant maltos mėsos ir daržovių paviršiaus suformuokite sūrio kepurėlę.
Tada sūrio kepurėles uždenkite likusiais iškeptais baklažanais. Ant jų panašiai uždėkite faršo, tada sūrio
. 15 minučių kepkite patiekalą 200 laipsnių temperatūroje.
Iškepusius baklažanus pabarstykite smulkintomis žolelėmis. Gausite sotų skanų baklažanų ir maltos mėsos patiekalą.