Baklažanų ir paprikų užkandis – ryškus, kvapnus ir nepaprastai skanus patiekalas, kuris gali tapti tikra bet kurio stalo puošmena. Baklažanų ir sultingų saldžiųjų paprikų derinys sukuria nepakartojamą skonį, o gaminimo būdų įvairovė leidžia rasti receptą, tinkantį bet kokiam skoniui. Baklažanų
ir paprikų užkandis gali būti savarankiškas patiekalas, taip pat priedas prie mėsos ar žuvies. Jis puikiai dera su įvairiais padažais ir prieskoniais, todėl yra universalus bet kokiam meniu.
Be to, užkandžiui paruošti nereikia ypatingų įgūdžių ir jis prieinamas net pradedantiesiems virėjams.
Sudedamosios dalys:
- baklažanai – 2 vnt;
- saldžioji paprika – 5 vnt;
- augalinis aliejus – 60 ml;
- druskos – šaukštelis;
- cukraus – valgomasis šaukštas;
- aštriosios paprikos – ½ šaukštelio;
- obuolių sidro acto – valgomasis šaukštas;
- petražolių – saujelė;
- česnako – 4 skiltelės.
Baklažanų ir paprikų užkandžio paruošimas:
Baklažanus padalykite per pusę ir supjaustykite 5 cm storio plokštelėmis. Paprikas perpjaukite per pusę ir išimkite šerdį
. Sudėkite jas ant kepimo popieriumi išklotos skardos, kiekvieną atskirai. Į kepimo rankovę įdėkite paprikas. Daržoves kepkite 160 laipsnių temperatūroje pusvalandį
. Marinatui augaliniame aliejuje sumaišykite druską, cukrų ir aštriuosius pipirus.
Susmulkinkite petražoles, sutarkuokite česnaką ir sudėkite į marinatą, išmaišykite
.
Į lėkštę dėkite baklažanų plokštelių sluoksnį, aptepkite marinatu
. Paprikas nulupkite ir dėkite antrą sluoksnį, taip pat aptepkite marinatu
.
Sluoksnius kaitaliokite, kol baigsis daržovės
. Leiskite užkandžiui marinuotis pusvalandį, tada patiekite.

Tinka su juoda ir balta duona.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

