Baklažanai su malta mėsa – skanus ir sotus patiekalas, kuris gali būti puikus pasirinkimas šeimos vakarienei ar šventiniam stalui. Švelnaus baklažano minkštimo ir sultingos maltos mėsos derinys sukuria harmoningą skonių ir tekstūrų kompoziciją.
Yra daugybė šio patiekalo gaminimo receptų, kurie gali skirtis priklausomai nuo virėjo pageidavimų. Pagal kai kuriuos receptus baklažanai įdaryti kepintos maltos mėsos mišiniu su daržovėmis ir prieskoniais, o tada kepami orkaitėje.
Pagal kitus receptus baklažanai pirmiausia apkepami, tada įdedama maltos mėsos ir troškinami, kol bus paruošti.
Papasakosime paprastą baklažanų su malta mėsa receptą.
Sudedamosios dalys: 1:
- Kiaulienos maltos mėsos – 400 g;
- Saldžioji paprika – ½ vnt;
- svogūnas – 1 vnt;
- Džiovintas česnakas – ½ šaukštelio;
- kalendros – ryšulėlis;
- petražolių – ryšulėlis;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Baklažanai – 2 vnt.
Padažo ingredientai:
- Svogūnai – 1 vnt;
- saldžioji paprika – 2 vnt;
- pomidorai – 4 vnt;
- Paprika – 1 šaukštelis;
- Bazilikas – 1 šaukštelis;
- druskos – žiupsnelis.
Baklažanų su malta mėsa paruošimas:
Supjaustykite smulkiai saldžiąją papriką ir svogūną, sudėkite daržoves į maltą mėsą kartu su sausu česnaku ir druska.
Visus ingredientus sumaišykite su maltinukais
ir
palikite 10 minučių. Tuo metu baklažanus supjaustykite išilgai maždaug 1 cm storio griežinėliais.
Kiekvieną baklažano plokštelę pasūdykite ir palikite 15 minučių. Padažui smulkiai supjaustykite svogūnus ir paprikas, pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje
. Supjaustykite pomidorus, sudėkite į keptuvėje esančius svogūnus ir paprikas, troškinkite daržoves 5-7 minutes uždengę dangčiu. Tuo tarpu baklažanų lėkštes nuplaukite vandenyje
. Baklažanus nusausinkite popieriniu rankšluosčiu
.
Troškintas daržoves apibarstykite paprika, bazilikais ir druska ir kepkite 3-4 min.
Ant baklažanų plokštelių
paskleiskite
faršą ir suvyniokite plokšteles į suktinukus su įdaru viduje.
Sudėkite suktinukus į keptuvę su padažu ir užpilkite vandeniu.
25-30 min. troškinkite suktinukus uždengę dangčiu ant silpnos ugnies, kol mėsa iškeps.
Baigiant virti, palikite patiekalą po dangčiu pastovėti dar 10 minučių. Maltus suktinukus galite apibarstyti kalendromis ir smulkintais česnakais.