Aviečių želė žiemai per 15 minučių (be želatinos)

Pasigaminkime sveiką ir skanią aviečių želė, kuri džiugins žiemą. Avietės yra vitaminų šaltinis, o šaltuoju metų laiku mėgautis jų skoniu – tikras malonumas.

Sudedamosios dalys: aviečių milteliai:

  • Sudedamosios dalys: avietės ir cukrus santykiu 1:1.

Gaminimo eiga:

  1. Jei avietės perkamos, jas reikia nuplauti šaltu vandeniu, o jei renkamos sode, šį etapą pakanka praleisti. Uogas perkelti į puodą, suberti cukrų ir gerai išmaišyti, kad avietės pradėtų leisti sultis. Jei norite, mišinį galima susmulkinti trintuvu iki tyrės.
  2. Pastatykite indą ant vidutinės ugnies, palaukite, kol užvirs, tada virkite dar 6-8 minutes, nepamiršdami pamaišyti. Jei mišinys pradeda stipriai burbuliuoti, sumažinkite ugnį.
  3. Kai mišinys bus paruoštas, pertrinkite jį per sietelį, kad atsiskirtų kauliukai ir gautumėte skaidrią želė.
  4. Perkoštą želė supilkite atgal į puodą, užvirinkite ir virkite dar 5 minutes.
  5. Karštą želė supilkite į paruoštus sterilius stiklainius ir uždarykite dangteliais. Atvėsusi želė sutirštės ir taps puikios konsistencijos.

Dabar aviečių želė galite mėgautis šaltuoju metų laiku: dėti į arbatą, kepinius arba tiesiog valgyti šaukštu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *