Pasigaminkime sveiką ir skanią aviečių želė, kuri džiugins žiemą. Avietės yra vitaminų šaltinis, o šaltuoju metų laiku mėgautis jų skoniu – tikras malonumas.

Sudedamosios dalys: aviečių milteliai:
- Sudedamosios dalys: avietės ir cukrus santykiu 1:1.

Gaminimo eiga:
- Jei avietės perkamos, jas reikia nuplauti šaltu vandeniu, o jei renkamos sode, šį etapą pakanka praleisti. Uogas perkelti į puodą, suberti cukrų ir gerai išmaišyti, kad avietės pradėtų leisti sultis. Jei norite, mišinį galima susmulkinti trintuvu iki tyrės.
- Pastatykite indą ant vidutinės ugnies, palaukite, kol užvirs, tada virkite dar 6-8 minutes, nepamiršdami pamaišyti. Jei mišinys pradeda stipriai burbuliuoti, sumažinkite ugnį.
- Kai mišinys bus paruoštas, pertrinkite jį per sietelį, kad atsiskirtų kauliukai ir gautumėte skaidrią želė.
- Perkoštą želė supilkite atgal į puodą, užvirinkite ir virkite dar 5 minutes.
- Karštą želė supilkite į paruoštus sterilius stiklainius ir uždarykite dangteliais. Atvėsusi želė sutirštės ir taps puikios konsistencijos.

Dabar aviečių želė galite mėgautis šaltuoju metų laiku: dėti į arbatą, kepinius arba tiesiog valgyti šaukštu.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

