Šis skanėstas būna nuostabiai minkštas ir sultingas, o jį paruošti nėra sudėtinga. Kiaušinių blyneliai su malta mėsa, sūriu ir daržovėmis įgauna sodrų skonį ir aromatą, o atvėsę nepraranda patrauklumo. Tinka vakarienei, užkandžių stalui ir šventiniam meniu.
Įdarui skirti produktai:

- Mėsa: 500 g maltos mėsos (tinka kalakutiena;
- tarkuotas svogūnas;
- žolelės, druska, prieskoniai – pagal jūsų pasirinkimą;
- 1 pomidoras;
- 100 g kietojo sūrio;
- rauginti kopūstai arba marinuoti agurkai – pagal pageidavimą.
Blynams:

- Kiaušiniai: 8 kiaušiniai;
- druskos;
- 100 g pieno.
Padažas:
- Grietinės: 2 l grietinės;
- 50 g sūrio;
- 2 l kečupo arba pomidorų padažo.
Paruošimas žingsnis po žingsnio:

- Sumaišykite maltą mėsą su svogūnais ir žolelėmis, pagardinkite druska ir prieskoniais, gerai išmaišykite.
- Kiaušinius suplakite su pienu ir druska. Kepkite ant lengvai riebalais pateptos keptuvės, kol iš abiejų pusių paruduos.
- Ant blyno dėkite sluoksnį maltos mėsos, tada – pomidorų gabalėlius ir šiek tiek tarkuoto sūrio. Suvyniokite. Paįvairinimui vietoj pomidorų galite naudoti marinuotus agurkus arba kopūstų lapus.
- Sumaišykite grietinę, kečupą ir tarkuotą sūrį.
- Ištepkite formą aliejumi, išdėliokite suktinukus, užpilkite padažu. Kepkite pusvalandį 180 laipsnių temperatūroje.


Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

