Yra keli laikymo būdai, iš kurių daugelis žmonių renkasi vieną – jis skanus ir patogus žiemą. Šiame straipsnyje pasidalysime receptu, kuris gali tapti jūsų mėgstamiausiu.

Reikalingi produktai:
- aštriosios paprikos;
- česnako;
- vandens;
- actas;
- cukrus;
- druska;
- nerafinuotas augalinis aliejus;
- lauro lapai, gvazdikėliai;
- kvapiųjų pipirų ir garstyčių sėklų.
Kaip gaminti:

Išvirkite 1 kg aštriosios paprikos ir tris česnako galvutes. Marinatui reikės šių proporcijų: 3 litrų vandens, 300 ml 9 % acto, 300 g cukraus, 150 g druskos, 75 ml augalinio aliejaus, 8 gvazdikėlių pumpurų ir 8 raudonėlio pipirų žirnelių.
Prieš pradėdami sterilizuokite stiklainius. Į juos sudedame kruopščiai nuplautas ir nusausintas paprikas, pašalinę kotelius, taip pat griežinėliais supjaustytas česnako skilteles. Į kiekvieną stiklainį įdedame po vieną lauro lapą ir 15 g garstyčių sėklų. Tada stiklainius užsukame dangteliais.
Paruoškite marinatą, sumaišydami visus ingredientus ir užvirindami mišinį. Paruoštą marinatą supilkite ant stiklainiuose esančių paprikų, tada viską sterilizuokite 10 minučių. Tada stiklainius užsukite, apverskite ir suvyniokite, kol visiškai atvės.

Pipirai gaunasi aštraus ir sodraus skonio, puikiai laikomi kambario temperatūroje. Jis greitai dingsta nuo stalo, ypač jei mėgstate aštrius patiekalus. Gautos marinuotos paprikos bus tikras skanėstas prieskonių mėgėjams.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

