Suktinukų kepimas atsirado dėl kulinarinių eksperimentų. Pirmieji suktinukai tikriausiai buvo tešla, apvyniota aplink įdarą
. Įvairios pasaulio kultūros turi savo tradicinius suktinukus
.
Pavyzdžiui, rusų virtuvėje tai gerai žinomi vatruški, graikų virtuvėje – spanakopita, o armėnų virtuvėje – burma
. vyniotiniai gali būti saldūs arba nesaldūs, su įvairiais įdarais. Dėl savo skonio ir patogumo jie populiarūs visame pasaulyje. Suktinukus galima gaminti net su malta mėsa. Papasakosime, kaip namuose pasigaminti suktinukus su mėsa.
Ingredientai: 1:
- Varškė – 250 g;
- Kiaušinis – 2 vnt;
- Druska – 1,5 šaukštelio;
- augalinis aliejus – 80 g;
- Miltai – 400 g;
- raugas – 1,5 šaukštelio;
- Malta jautiena – 200 g;
- Žaliųjų svogūnų – ryšulėlis;
- kalendros – žiupsnelis.
Mėsos suktinukų paruošimas:
Į varškę įmuškite kiaušinius, įberkite šaukštelį druskos, supilkite augalinį aliejų ir viską gerai išplakite iki vientisos masės panardinamuoju trintuvu. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir supilkite į varškės masę, užminkykite tešlą.
30-40 minučių palikite suformuotą dėžutę po celofanu
.
Per tą laiką smulkiai supjaustykite žaliąjį svogūną
. Tešlą kočėlu iškočiokite į didelį stačiakampį. Sluoksnį patepkite sviestu, ant paviršiaus sudėkite maltą mėsą, paskirstykite ją per visą tešlos perimetrą
. Sluoksnį apibarstykite žaliaisiais svogūnais, pasūdykite ir visą įdarą pabarstykite kalendromis. Suvyniokite tešlą į ritinėlį su įdaru viduje.
Susukite ritinį į nedideles porcijas ir sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Visų suktinukų viršų patepkite kiaušinio tryniu.
Suktinukus kepkite 190 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes.
Prieš kepdami suktinukus galite pabarstyti sezamo sėklomis. Bet kuriuo atveju gausite sotus ir aromatingus mėsos suktinukus.