Bulvių pyragai yra vienas paprasčiausių patiekalų, kokį tik galite sugalvoti. Be to, tai biudžetinis kepinys. Bulvių pyragai ruošiami tiesiog visur. Beje, garsusis osetinų pyragas taip pat gaminamas su bulvių įdaru.
Kuo gražūs bulvių pyragai? Šis patiekalas yra labai sotus, tiesiogine prasme kelis pyragėlius galima valgyti ilgai.
Bulviniai
pyragai yra ekonomiškesni už mėsos pyragus
, be to,
jie
ilgiau išsilaiko. Taigi galite gaminti daug ir negalvoti, kad jie greitai suges
. kepkime naminius bulvių pyragus
.
Sudedamosios dalys: 1:
- Bulvės – 400 g;
- Bulvių sultinys – 200 ml;
- Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Mielės – 10 g;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Žaliasis svogūnas – 1 ryšulėlis;
- Augalinis aliejus – 20 ml;
- Sūris;
- Dešra.
Paruošimas:
Išvirkite nuluptas ir griežinėliais supjaustytas bulves, kol jos bus paruoštos, išminkykite iki košės. Į bulvių košę įmuškite kiaušinį, supilkite bulvių sultinį, įberkite druskos, suberkite cukrų ir mieles, gerai išmaišykite.
Susmulkinkite žaliuosius svogūnus ir supilkite juos į bulvių košę
.
Supilkite miltus ir užminkykite minkštą ir lipnią tešlą.

Palikite tešlą po maistine plėvele 30 minučių.
Išminkykite tešlą ir padėkite ją ant miltais pabarstyto stalo. Padalykite tešlą į nedidelius rutuliukus ir iškočiokite į storus paplotėlius.

Smulkiai supjaustykite dešrą, sutarkuokite sūrį ir įdėkite į kiekvieno plokštainio vidurį.

Įdarą užspauskite tešlos viduje. Kepkite pyragėlius iš abiejų pusių, kol paruduos įkaitintame augaliniame aliejuje keptuvėje.

Rezultatas – purios minkštos tešlos su sūrio ir dešros įdaru.

Šiuo atveju bulvių paplotėlių įdarą galite pasigaminti pagal savo skonį.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

