Dabar lavašas populiarus visame pasaulyje. Iš šios armėnų duonos galima paruošti daugybę patiekalų. Nuo šašarmos iki suktinukų, pyragų ir kitų patiekalų. Lavash
pirmą kartą pasirodė Rytuose
.
Tikriausiai šią duoną pradėjo kepti Kaukaze. Vėliau lavašas ėmė keliauti į kitas šalis ir atsidūrė Armėnijoje bei Gruzijoje. Šiose šalyse plonas plokštainis iki šiol naudojamas kaip duona. Daugelis žmonių vynioja mėsą ir daržoves į pitą nenaudodami lėkščių.
Pasigaminkime
mėsos
suktinukus iš pitos
.
Mėsos suktinukų ingredientai:
- Įdaras – 300 g;
- Svogūnas – 1 vnt;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Paprikos – ⅓ šaukštelio;
- kalendros – žiupsnelis;
- Pienas – 60 ml;
- Sūris – 130 g;
- krapai – ryšulėlis;
- Kiaušinis – 2 vnt;
- Miltai – 2 šaukštai;
- Lavašas – 2 lapai.
Mėsos suktinukų paruošimas:
Supjaustykite nedidelį svogūną kubeliais, sumaišykite su malta mėsa, įberkite druskos, paprikos ir kalendros. Į maltą mėsą supilkite 30 ml pieno ir viską gerai išmaišykite
. Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir susmulkinkite krapus. Padalykite lavašą į nedidelius stačiakampius. Į juos sudėkite faršą, paskirstykite ją per visą paviršių, nesiekiant kraštų 2-3 cm.
Pabarstykite faršą sūriu ir krapais, susukite į ritinėlius.
Kiekvieno suktinuko kraštą patepkite kiaušiniu ir užspauskite
. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinio, pieno ir miltų mišinį. Kiekvieną suktinuką apvoliokite šiame mišinyje.
Keptuvėje augaliniame aliejuje po dangčiu kepkite kiekvieną suktinuką, kol apskrus iš abiejų pusių.
Rezultatas – skanūs mėsos suktinukai pitos duonoje.
Tai geras kepamų paplotėlių pakaitalas.