„Cinnabons” yra išties kultinis skanėstas, užkariavęs viso pasaulio saldumynų mėgėjų širdis. Dėl unikalaus skonio, švelnios tekstūros ir užburiančio cinamono aromato šios bandelės tapo populiarios tiek kavinėse, tiek namuose. Cinnabons – tai suktinukai iš mielinės tešlos, pripildyti gausaus cinamono ir saldaus cukraus bei apliejami gardžiu glaistu, kurio pagrindą paprastai sudaro grietinėlė arba cukraus pudra.
Cinnabons istorija siekia Jungtines Amerikos Valstijas, kur jie pirmą kartą pasirodė aštuntojo dešimtmečio pradžioje. Cinnabon” įkūrėjas Elifas Levinas ir jo komanda sukūrė tobulą receptą, kuris iš karto išpopuliarėjo ir tapo pavyzdžiu daugeliui kepyklų ir konditerijos parduotuvių. Cinnabons greitai paplito ir tapo jaukumo simboliu.
Sudedamosios dalys:
- Pienas – 300 g;
- cukraus – 1 šaukštelis;
- sausų mielių – 8 g.
Tešlos ingredientai:
- Miltai – 600 g;
- druskos – 1 šaukštelis;
- cukraus – 30 g;
- vanilinio cukraus – 10 g;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- sviestas – 110 g.
Karamelinio padažo ingredientai:
- Sviestas – 110 g;
- cukraus – 200 g;
- druskos – žiupsnelis;
- cinamono – 2 šaukšteliai;
- medaus – 80 g;
- vanilinio cukraus – 10 g;
- grietinėlės 33 % – 50 ml.
Įdaro ingredientai:
- Sviestas – 110 g;
- cukraus – 200 g;
- druskos – žiupsnelis;
- cinamono – 5 šaukštai;
- grietinėlė 33 %.
Glajui skirti ingredientai:
- Sviestas – 80 g;
- kreminis sūris – 160 g;
- cukraus pudros – 100 g;
- vanilinio cukraus – 10 g.
Cinnabons paruošimas:
Į šiltą pieną įmaišykite mieles su cukrumi, palikite 15 minučių. Dubenyje sumaišykite miltus su druska, cukrumi, vaniliniu cukrumi, plaktais kiaušiniais, supilkite sviestą ir oparą.
Užminkykite minkštą elastingą ir nelipnią tešlą
.
Palikite tešlą po maistine plėvele 1-1,5 val.
Karameliniam padažui sviestą sumaišykite su cukrumi, druska, cinamonu, medumi, vaniliniu cukrumi ir karšta grietinėle, viską ištrinkite iki vientisos masės. Ištepkite formeles sviestu ir supilkite į jas karamelinį padažą.
Įdarui sviestą sumaišykite su cukrumi, druska ir cinamonu
.
Išminkykite ir padalykite tešlą į dvi dalis, kiekvieną dalį iškočiokite į stačiakampį 5 mm storio sluoksnį.
Kiekvieną sluoksnį patepkite įdaru ir paskirstykite jį po visą paviršių. Įdarą suvyniokite į tešlos vidų, virvele padalykite bandeles į mažus gabalėlius
. Bandeles vertikaliai sudėkite į formeles, į kurias anksčiau įdėjote karamelinį padažą. Kiekvieną bandelę užpilkite kremu, uždenkite maistine plėvele ir palikite 1 valandai.
Kepkite bandeles 170 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių. Glajui reikia sumaišyti sviestą su kreminiu sūriu, cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi.
Iškart po kepimo bandeles aptepkite glajumi. Iškepę „Cinnabons” bus puikaus skonio ir naminiai.