Šonkauliukai su grybais grietinėlės padaže – tai patiekalas, kuriame dera namų jaukumo ir gastronominio rafinuotumo elementai.
Sultinga vištienos blauzdelės mėsa kartu su švelniais grybais ir sodriu grietinėlės padažu užtikrina skonių harmoniją, atkreipia dėmesį ir džiugina gurmanus
.
Gaminant šį patiekalą atsiveria įvairios kulinarinių eksperimentų galimybės – galima naudoti įvairių rūšių grybus, pavyzdžiui, pievagrybius, pievagrybius ir voveraites.
Blauzdelės su grybais grietinėlės padaže yra ne tik skanios, bet ir vizualiai
patrauklios
.
Patiekdami ant stalo su trapios bulvių košės arba virtų ryžių garnyru, patiekalo pateikimui suteiksite išbaigtumo ir sužavėsite svečius.
Sudedamosios dalys: 1:
- Sudedamosios dalys: vištienos blauzdelės – 500 g;
- grybai – 200 g;
- svogūnai – 80 g;
- česnako – 2 skiltelės;
- 20 % grietinėlės – 180 ml;
- sojų padažas – 1 valgomasis šaukštas;
- miltai – 1 valgomasis šaukštas;
- druskos – 1 šaukštelis;
- juodųjų pipirų – ½ šaukštelio;
- augalinio aliejaus – 1 valgomasis šaukštas;
- sviesto – 20 g.
Šonkauliukų su grybais gaminimas grietinėlės padaže:
Nuplaukite ir nusausinkite blauzdas popieriniu rankšluosčiu, pabarstykite jas iš abiejų pusių druska ir pipirais. Keptuvėje kepkite blauzdas iš abiejų pusių augaliniame aliejuje ir svieste 5-7 min.
Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką, keptuvėje kepkite svogūną ir česnaką augaliniame aliejuje 2-3 min. Pievagrybius supjaustykite griežinėliais ir sudėkite prie svogūnų, kepkite 5 min.
Į grybus suberkite druską ir miltus, išmaišykite ir supilkite vandenį.
Į padažą
supilkite grietinėlę ir sojų padažą ir porą minučių pavirkite
. Į padažą sudėkite vištienos blauzdeles ir 20-25 minutes troškinkite po dangčiu ant silpnos ugnies.
Gausite skanius ir sultingus vištienos blauzdelės. Tai puikus būdas pradžiuginti šeimą nauju vakarienės receptu.