Saldžiosios paprikos yra daržovė, kurioje yra daug naudingų medžiagų. Jos sudėtyje yra vitaminų A, C, E, K, PP ir B grupės vitaminų, taip pat mineralinių medžiagų: kalio, kalcio, magnio, natrio, fosforo, geležies, mangano, vario, seleno ir cinko.
Dėl tokios turtingos sudėties saldžiosios paprikos pasižymi daugeliu naudingų savybių.
Jos stiprina imuninę sistemą, gerina regėjimą, skatina sveiką odą, plaukus ir nagus. Taip pat paprika padeda užkirsti kelią širdies ir kraujagyslių ligoms, palaiko kaulų sveikatą, mažina cholesterolio kiekį ir normalizuoja nervų sistemos veiklą.
Papasakosime, kaip paruošti užkandį iš saldžiųjų paprikų
.
Sudedamosios dalys: 1:
- Saldžiosios paprikos – 1,5 kg;
- salierų – ryšulėlis;
- Vanduo – 500 ml;
- augalinis aliejus – 100 ml;
- 9 % actas – 50 ml;
- Cukrus – 2,5 valgomojo šaukšto;
- Druska – 1 valgomasis šaukštas;
- Lauro lapai – 2 vnt;
- juodųjų pipirų – 20 vnt;
- česnakas – 8 skiltelės.
Saldžiųjų pipirų užkandžio paruošimas:
Išvalykite paprikos vidų, supjaustykite nedideliais griežinėliais.
Į puodą supilkite vandenį, actą ir augalinį aliejų, įberkite druskos ir cukraus, įdėkite lauro lapą, juodųjų pipirų ir virkite, kol užvirs. Tada į marinatą sudėkite kelias česnako skilteles ir saliero ryšulėlį, išmaišykite
. Į marinatą sudėkite nedidelį kiekį paprikų, virkite jas po dangčiu 2-3 minutes, išmaišykite. Sudėkite paprikas ir salierus į atskirą puodą, pabarstykite česnako skiltelėmis ir uždenkite dangčiu
. Panašiai į marinatą sudėkite salierus ir truputį česnako, tada paprikas, virkite porą minučių.
Kai visos paprikos iškeps, supilkite marinatą į puodą, uždenkite dangčiu ir padėkite į šaldytuvą 24 valandoms.
Šiam receptui galima naudoti ne laikymo puodą, o kitą indą. Gausite skanių marinuotų paprikų, kurias ypač tinka valgyti su pitos duona.