Šis deserto gaminimo būdas nereikalauja ypatingų įgūdžių ar įrangos – pakanka šaukšto ir plaktuvo. Procesas neužima daug laiko, todėl jį galima naudoti, kai reikia greitai pagaminti ką nors saldaus. Visi komponentai sujungiami rankomis, o tai patogu gaminant kasdien.

Sudedamosios dalys:
- Vištienos kiaušiniai – 2 vnt;
- granuliuotas cukrus – 120 g;
- sviestas – 30 g;
- kefyras – 250 ml;
- kvietiniai miltai – 300-320 g;
- raugas – 10 g;
- sultenių – 100 g

Į dubenį įmuškite kiaušinius, tada supilkite visą cukrų. Komponentai intensyviai maišomi plaktuvu, kol susidaro vientisos putos. Į gautą masę supilamas ištirpintas sviestas ir kefyras. Vėl išmaišyti rankomis. Po truputį įmaišomi miltai, tuo pat metu dedama rauginimo medžiaga. Palaipsniui suformuojama tiršta, bet nelipni tešla. Pačioje pabaigoje įmaišykite sultenių.

Tešlą supilame į formą. Tešlos paviršius išlyginamas, kad ji iškeptų tolygiai. Dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių. Palikite ten maždaug pusvalandį arba šiek tiek ilgiau – priklausomai nuo orkaitės ypatybių. Iškepusį gaminį išimkite, leiskite šiek tiek atvėsti, papuoškite cukraus pudra ir patiekite su gėrimais.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

