Apetitiškas keksiukas arbatai: greitas kepimas iš paprastų produktų

Šis deserto gaminimo būdas nereikalauja ypatingų įgūdžių ar įrangos – pakanka šaukšto ir plaktuvo. Procesas neužima daug laiko, todėl jį galima naudoti, kai reikia greitai pagaminti ką nors saldaus. Visi komponentai sujungiami rankomis, o tai patogu gaminant kasdien.

Sudedamosios dalys:

  • Vištienos kiaušiniai – 2 vnt;
  • granuliuotas cukrus – 120 g;
  • sviestas – 30 g;
  • kefyras – 250 ml;
  • kvietiniai miltai – 300-320 g;
  • raugas – 10 g;
  • sultenių – 100 g

Į dubenį įmuškite kiaušinius, tada supilkite visą cukrų. Komponentai intensyviai maišomi plaktuvu, kol susidaro vientisos putos. Į gautą masę supilamas ištirpintas sviestas ir kefyras. Vėl išmaišyti rankomis. Po truputį įmaišomi miltai, tuo pat metu dedama rauginimo medžiaga. Palaipsniui suformuojama tiršta, bet nelipni tešla. Pačioje pabaigoje įmaišykite sultenių.

Tešlą supilame į formą. Tešlos paviršius išlyginamas, kad ji iškeptų tolygiai. Dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių. Palikite ten maždaug pusvalandį arba šiek tiek ilgiau – priklausomai nuo orkaitės ypatybių. Iškepusį gaminį išimkite, leiskite šiek tiek atvėsti, papuoškite cukraus pudra ir patiekite su gėrimais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *