Aniutka salotos su vištiena ir obuoliais – gaivus ir maistingas patiekalas, kuriame dera vištienos mėsos švelnumas ir šviežių obuolių traškumas.
Dėl šio derinio salotos yra ne tik skanios, bet ir labai sveikos, nes obuoliuose gausu vitaminų, mineralų ir skaidulų, o vištiena yra puikus baltymų šaltinis.
Vištienos ir obuolių salotos puikiai tinka įvairioms progoms – nuo kasdienių valgių iki šventinių vaišių
.
Jas galima patiekti kaip savarankišką patiekalą arba kaip garnyrą prie pagrindinio patiekalo.
Dėl gaivaus obuolių skonio salotos tampa lengvos, o vištiena suteikia sotumo ir sotumo.
Sudedamosios dalys:
- Sudedamosios dalys: obuolys – 1 vnt;
- kiaušinis – 3 vnt;
- vištienos filė – 1 vnt;
- svogūnas – 2 vnt;
- sūris – 100 g;
- krapų – saujelė;
- majonezas.
Salotų „Aniutka” paruošimas:
Svogūną supjaustykite plonomis plunksnelėmis ir pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą. Virtą filė supjaustykite mažais kubeliais
. Nulupkite obuolius nuo žievės ir sutarkuokite stambia tarka. Taip pat sutarkuoti virtus kiaušinius
. Sūrį
sutarkuoti
smulkia tarka. Patiekalą patepkite majonezu, sudėkite vištieną. Ant mėsos sluoksnio sudėkite svogūnus, aptepkite juos majonezu
. Ant svogūnų sluoksnio paskirstykite kiaušinius, aptepkite juos majonezu. Ant kiaušinių sluoksnio sudėkite obuolius, juos taip pat ištepkite majonezu
. Sluoksnius užbaigkite sūrio kepurėle. Viršų uždenkite majonezo tinkleliu, šonus papuoškite krapais.
Salotas reikia palikti šaldytuve 3 valandoms. Gausis skanus patiekalas, kurį tikrai įvertins svečiai.