Agurkų istorija siekia kelis tūkstantmečius. Agurkų tėvyne laikoma Indija, kur jie pradėti auginti daugiau kaip prieš 3000 metų. Iš ten jie paplito į kitas Azijos šalis, o vėliau – į Europą
. Rytų Europoje agurkai pasirodė apie IX a. ir greitai išpopuliarėjo.
Agurkuose gausu vitaminų ir mineralinių medžiagų, todėl jie yra vertingas maisto produktas. Šiandien yra daugybė agurkų veislių, kurios skiriasi spalva, dydžiu ir skoniu.
Pasigaminkime sveiką užkandį iš paprastų agurkų
.
Sudedamosios dalys: 1:
- šviežių agurkų – 500 g;
- krapų – ryšulėlis;
- česnako – 4 skiltelės;
- druskos – ½ šaukštelio;
- cukraus – 1 šaukštelis;
- 9 % acto – 1 valgomasis šaukštas;
- augalinis aliejus – 4 šaukštai;
- maltų juodųjų pipirų – žiupsnelis;
- adžika – žiupsnelis.
Agurkų užkandžio paruošimas:
Supjaustykite agurkus nedideliais griežinėliais, sudėkite juos į gilų indą. Ten pat susmulkinkite krapus, pertrinkite per presą česnako skilteles, įberkite druskos ir pabarstykite cukrumi
. Supilkite mišinį su actu ir augaliniu aliejumi, įberkite juodųjų pipirų ir adžikos, išmaišykite. Palikite agurkus marinuotis 30 minučių arba valandą.

Puikus užkandis išvykoms į užmiestį. Agurkų užkandis tinka prie bet kokios rūšies kebabų.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

