Agurkų užkandis per „3 minutes”. Traškūs agurkai su česnakais ir krapais

Agurkų istorija siekia kelis tūkstantmečius. Agurkų tėvyne laikoma Indija, kur jie pradėti auginti daugiau kaip prieš 3000 metų. Iš ten jie paplito į kitas Azijos šalis, o vėliau – į Europą

. Rytų Europoje agurkai pasirodė apie IX a. ir greitai išpopuliarėjo.

Agurkuose gausu vitaminų ir mineralinių medžiagų, todėl jie yra vertingas maisto produktas. Šiandien yra daugybė agurkų veislių, kurios skiriasi spalva, dydžiu ir skoniu.

Pasigaminkime sveiką užkandį iš paprastų agurkų

.

Sudedamosios dalys: 1:

  • šviežių agurkų – 500 g;
  • krapų – ryšulėlis;
  • česnako – 4 skiltelės;
  • druskos – ½ šaukštelio;
  • cukraus – 1 šaukštelis;
  • 9 % acto – 1 valgomasis šaukštas;
  • augalinis aliejus – 4 šaukštai;
  • maltų juodųjų pipirų – žiupsnelis;
  • adžika – žiupsnelis.

Agurkų užkandžio paruošimas:

Supjaustykite agurkus nedideliais griežinėliais, sudėkite juos į gilų indą. Ten pat susmulkinkite krapus, pertrinkite per presą česnako skilteles, įberkite druskos ir pabarstykite cukrumi

. Supilkite mišinį su actu ir augaliniu aliejumi, įberkite juodųjų pipirų ir adžikos, išmaišykite. Palikite agurkus marinuotis 30 minučių arba valandą.

Закуска из огурцов за "3 минуты". Хрустящие огурчики с чесноком и укропом

Puikus užkandis išvykoms į užmiestį. Agurkų užkandis tinka prie bet kokios rūšies kebabų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *