Abrikosų šventinis tortas – tai tikras švelnus tortas su varškės kremu. Kur kas skanesnis nei Šarlotė

Yra įvairių rūšių pyragų – didelių, mažų, su skirtingais įdarais. Visa ši įvairovė prasidėjo nuo paprasto duonos kepalo. Pamažu į tešlą imta dėti įvairių įdarų. Tačiau tuo metu to dar nebuvo galima vadinti pyragu

. Esmė ta, kad tešloje esantis įdaras buvo naudojamas atskirai. Tokiu atveju tešla buvo išmetama, nes buvo nevalgoma. Vėliau žmonės pradėjo kepti tešlą su įdaru orkaitėje ir taip atsirado šiuolaikinis pyragas

. Dabar pyragai yra daugelio pasaulio kultūrų dalis. Pasigaminkime pyragą su persikais kartu.

Persikų pyrago tešlos ingredientai:

  • Sviestas – 100 g;
  • Cukrus – 130 g;
  • Kiaušiniai – 2 vnt;
  • grietinė – 220 g;
  • Druska – 1/3 šaukštelio;
  • Miltai – 220 g;
  • raugas – 10 g.

Grietinės ingredientai:

  • Sudedamosios dalys: varškė – 350 g;
  • Cukrus – 2 šaukštai;
  • grietinė – 2 šaukštai;
  • Vanilės – ½ šaukštelio;
  • Konservuoti persikai arba abrikosai.

Ingredientai trupinių įdarui:

  • Miltai – 120 g;
  • cukraus – 60 g;
  • Sviestas – 60 g.

FORMOS DYDIS 27×16 CM

Persikų pyrago paruošimas:

Į dubenį su minkštu sviestu suberkite cukrų, kol ištirps smėlio grūdeliai. Į sviestą įmuškite kiaušinius, supilkite grietinę ir išmaišykite plaktuvu

. Į mišinį suberkite miltus, kepimo miltelius ir druską ir išminkykite tešlą. Tešlą sudėkite į kepimo indą, išklotą pergamentu

. Abrikosus padalykite į dvi dalis ir išgaubta puse sudėkite į tešlą.

Пирог "Абрикосовый пир" - настоящий нежный торт с творожным кремом. Намного вкуснее, чем шарлотка

Kremui varškę sumaišykite su cukrumi, grietine ir vanile ir išplakite iki kreminės masės.

Kremu aptepkite konservuotus persikus

.

Kruopščiai ištepkite kremu visą paviršių.

Пирог "Абрикосовый пир" - настоящий нежный торт с творожным кремом. Намного вкуснее, чем шарлотка

Trupiniams miltus ir cukrų sumaišykite su minkštu sviestu, greitai sutrinkite rankomis, kol taps trupiniai.

Trupiniais pabarstykite kremo sluoksnį, tolygiai paskirstykite

. Pyragą kepkite 170 laipsnių temperatūroje valandą

.

Пирог "Абрикосовый пир" - настоящий нежный торт с творожным кремом. Намного вкуснее, чем шарлотка

Gausite minkštą ir švelnų kreminį pyragą su persikais.

Пирог "Абрикосовый пир" - настоящий нежный торт с творожным кремом. Намного вкуснее, чем шарлотка

Persikus taip pat galite pakeisti abrikosais ir kitais vaisiais pagal pageidavimą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *