Abrikosų pyragas, kuris priblokš visus

Šis desertas bus tikra žvaigždė ant bet kurio stalo. Skanus ir nepaprastai aromatingas desertas, kuriame minkšta tešla, kreminis įdaras ir gaivūs abrikosai sukuria nuostabią saldumo ir švelnumo pusiausvyrą.

Pudingo pagrindo kremo ingredientai:

  • 1 kiaušinis (padalytas į baltymą ir trynį);
  • 1 kiaušinio trynys;
  • 350 ml pieno;
  • 2 valg. šaukštai kukurūzų krakmolo su šlifuokliu;
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto;
  • 50 g cukraus.

Tešlos ingredientai:

  • Sudedamosios dalys: 3 kiaušiniai;
  • 1 kiaušinio baltymas, likęs nuo pudingo;
  • žiupsnelis druskos;
  • 130 g cukraus (2/3 valgomojo šaukšto);
  • 140 ml sviesto;
  • 350 g miltų (2,5 valgomojo šaukšto);
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių su užpilu;
  • 140 ml pieno (2/3 valg. š.).

Įdarui skirti ingredientai:

  • Abrikosai (arba persikai, nektarinai, švieži ar konservuoti – svarbiausia, kad jie būtų gerai išdžiovinti).

Pudingo paruošimas:

  1. Atskirkite vieną trynį, o baltymą pasilikite vėlesniam naudojimui. Dubenyje trynį sumaišykite su nedideliu kiekiu pieno (iš viso).
  2. Puode užvirinkite likusį pieną, suberkite cukrų, vanilės ekstraktą ir kukurūzų krakmolą. Nuolat maišykite, kad mišinys nesuliptų. Į verdantį pieną supilkite pieną ir kiaušinio trynį ir maišydami virkite, kol sutirštės. Kad pudingas nesukristų, uždenkite jį folija ir palikite atvėsti. Norėdami pagreitinti procesą, galite 30 minučių atšaldyti šaldiklyje.

Pyrago tešlos paruošimas:

  1. Paruoškite orkaitę, įkaitinkite ją iki 170 laipsnių.
  2. Dideliame dubenyje išplakite 3 kiaušinius, kiaušinio baltymą ir žiupsnelį druskos iki putų. Palaipsniui suberkite cukrų, toliau plakite, kol masė taps šviesi ir puri. Tada, nenustodami plakti, supilkite sviestą.
  3. Atskirame dubenyje persijokite miltus ir kepimo miltelius. Keliais etapais pakaitomis su pienu į skystą mišinį įmaišykite sausus ingredientus. Maišykite, kol masė taps vientisa.

Formuokite ir kepkite pyragą:

  1. Paimkite 24 cm skersmens formą, patepkite ją aliejumi ir išklokite kepimo popieriumi.
  2. Į formą supilkite pusę tešlos, išlyginkite ją. Tada tolygiai paskirstykite pudingo kremą. Abrikosus (arba pasirinktus vaisius) supjaustykite griežinėliais ir sudėkite ant kremo. Uždenkite likusia tešla.
  3. Dėkite pyragą į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 55 minutes. Paruoštumą patikrinkite dantų krapštuku: jis turėtų išlįsti švarus.

Atvėsinkite ir patiekite:

  1. Iškepusį pyragą leiskite šiek tiek atvėsti formoje, tada perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.
  2. Supjaustykite pyragą griežinėliais ir patiekite šiltą arba kambario temperatūros.
  3. Įdėkite šaukštą plaktos grietinėlės, kad tortas būtų lengvas ir lengvas. Kad tortas atrodytų estetiškai, pabarstykite jį cukraus pudra.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *