Kad rauginti kopūstai būtų skanūs, traškūs, aromatingi ir ilgai išsilaikytų, turėtumėte žinoti, kokiomis dienomis geriausia rauginti šią daržovę.

Raugintus kopūstus geriausia rauginti vyrų dienomis, bet ne moterų dienomis. Taip pat tomis savaitės dienomis, kuriose yra raidė „r” – antradienį, trečiadienį, ketvirtadienį. Sekmadienį nieko nedarykite, tik ilsėkitės
. 10 kg kopūstų reikia 250 druskos ir morkų, 50 g cukraus, rauginimo temperatūra nuo 6 iki 20 plius. Jei bus šilčiau, gausite minkštus ir neskanius kopūstus. Kopūstus
galite rauginti lapkričio 19 d., lapkričio 26 d. – geriausios dienos šiam reikalui. Taip pat galite tai daryti lapkričio 18, 25, 27 ir 28 d.
Jei jūsų regione vis dar šilta, tarp kopūstų rauginimo galite atlikti sėją. Galite sėti lapkričio 1, 2, 5 ir 6 dienomis per mažėjantį mėnulį, lapkričio 12 ir1 3, 14 ir 15, 17 ir 19, 27 ir 28 dienomis.


Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

