Kad rauginti kopūstai būtų skanūs, traškūs, aromatingi ir ilgai išsilaikytų, turėtumėte žinoti, kokiomis dienomis geriausia rauginti šią daržovę.
Raugintus kopūstus geriausia rauginti vyrų dienomis, bet ne moterų dienomis. Taip pat tomis savaitės dienomis, kuriose yra raidė „r” – antradienį, trečiadienį, ketvirtadienį. Sekmadienį nieko nedarykite, tik ilsėkitės
. 10 kg kopūstų reikia 250 druskos ir morkų, 50 g cukraus, rauginimo temperatūra nuo 6 iki 20 plius. Jei bus šilčiau, gausite minkštus ir neskanius kopūstus. Kopūstus
galite rauginti lapkričio 19 d., lapkričio 26 d. – geriausios dienos šiam reikalui. Taip pat galite tai daryti lapkričio 18, 25, 27 ir 28 d.
Jei jūsų regione vis dar šilta, tarp kopūstų rauginimo galite atlikti sėją. Galite sėti lapkričio 1, 2, 5 ir 6 dienomis per mažėjantį mėnulį, lapkričio 12 ir1 3, 14 ir 15, 17 ir 19, 27 ir 28 dienomis.